Domnilor ziariști

Subsemnatul Ioan Balan, deputat de Suceava de un număr de mandate fără număr, fără număr, mă declar atît consternat de felul în care percepeți realitățile zilelor noastre, cît și oripilat de felul murdar și mîrșav în care le prezentați celor cîțiva fraieri, porecliți cititori, care dau atîta amar de bănet, 1,50 lei!, pe amărîta aia de foaie căreia îi ziceți ziar. Ei, tocmai pentru fraierii ăia trebuie dată explicația adevărată, anume că cititori adevărați sînt chiar ei, fraierii care scot banu’ ca să cumpere foaia, și care e musai să afle că dacă scoateți ziarul în mii și mii de exemplare, o faceți doar fiindcă așa v-au comandat patronii dv. (măcar spirituali!), generic numiți Ciuma Roșie. Adică e clar că se face un fel de spălare de bani pe care cîndva Procuratura o s-o descîlcească. Pînă atunci, trebuie să lămurim cititorii despre care vorbeam cum stă treaba în realitate, și nu cum o prezentați domniile voastre.

Așadar, în pagina l, unde de obicei vi se ordonă de către Ciuma Roșie să loviți în farul călăuzitor al întregului județ, mult iubitul și stimatul domn George (pentru mine, bă!, că pentru voi e Domnul Gheorghe, nu vă mai explic de ce!) Flutur, de data asta mi-ați făcut loc și mie lîngă Domnia Sa, ceea ce mă onorează… pînă la un punct! Nu, nu „G”, de la George, e vorba de alt punct, neobrăzaților! Punctul în care vorbiți prostii despre nu știu ce fel de interpelări ați aflat voi că aș fi făcut eu la adresa distinsului Ministru al Transporturilor, domnul Cătălin Drulă (obraznicilor!, astîmpărați-vă cu rimele voastre nesimțite!) cu privire la centurile ocolitoare ale unor localități sucevene. Ba mai bateți și apropouri neobrăzate, că adică distinsul domn Ministru e de la USR-PLUS și eu, liberal de mii de generații, de aia l-aș fi interpelat! Băi, voi nu ați văzut ce frumos a explicat însuși farul călăuzitor al nației, hiper-distinsul Domn Președinte Iohannis, că, pardon, coaliția e bine-mersi, mulțumesc de întrebare, și face tot ce trebuie pentru ca nației să-i fie bine și la vară cald! Așa că vă e clar că n-am interpelat pe nimeni.

E drept că pe dl. Drulă (sper că v-ați domolit cu rimele!) l-am întrebat amical, ca între frați de coaliție, de ce nu face niște ecluze (asfaltul știm cu toții că-i scump, iar apa e gratis!) ocolitoare, pe rîurile astea frumos curgătoare care trec prin toate orașele Bucovinei. Și atunci să vedeți voi turism în Bucovina: cu șalupe, cu ski-jet-uri, cu vapoare! Fără hurducăieli prin gropi și fără costuri de reparații. Păi, ce, apa se repară!?!

Deputat Ioan Balan, Vă invit la ski nautic peste-un an