Domnilor ziariști

Subsemnatul Cseke Attila, ministrul Dezvoltării din Republica România și din județele Harghita și Covasna (care, după unii, ar fi tot din România, lucru care cred că mai trebuie cercetat), declar că am rămas impresionat de felul în care ziarul dumneavoastră a monitorizat și prezentat celor cîțiva cititori vizita mea de lucru de la dumneavoastră din Bucovina (care, după unii, ar fi tot România, iar după alții ar fi Moldova, dar Moldova e dincolo de Prut, mă rog, un fel de Moldova… hai, că ne pierdem în comentarii geo-istorice și nu e cazul).

Așadar, în acest „Har-Cov de Nord” care este zona dv., am constatat că e loc pentru dezvoltare, slavă Domnului! Nu că ați fi nedezvoltați, dar totdeauna e loc de mai bine. De exemplu, cînd vorbiți despre Spitalul Rădăuți în pagina 1, în articolul „Primarul Rădăuților, rugăciuni la mormîntul lui Ștefan”, faceți niște speculații absolut nejustificate: păi de ce să se mai roage mult iubitul de popor (că altfel nu-l alegeau!) domn primar Bogdan Loghin la mormîntul lui Ștefan cel Mare și Sfînt, cînd s-a rugat deja, cu mult temei, la domnia mea!?! Păi ce, eu, urmașul lui Attila (că așa scrie și-n C.I.-ul meu!) cel neînfricat, oi fi mai fraier decît Fane ăla al vostru? Cît privește asemănarea de nume dintre acesta și Ștefan Mandachi, asta este chiar blasfemie. De aceea, cînd am să devin ministru la Interne (că la Sănătate am fost, la Dezvoltare sînt acum, de ce nu și la Interne?) am să interzic să se mai înregistreze la Starea Civilă bărbați cu numele de Ștefan, dacă nu pot face dovada că sînt rude cu marele domnitor. Attila e voie pe teritoriul românesc, mai puțin în cel ocupat abuziv, Har-Cov, cred că înțelegeți similitudinea.

Revenind la articolul dv., m-a amuzat partea aia în care spuneți că primarul Rădăuților mi-a arătat niște desene. Ei bine, le-ați văzut dv.? Sau v-ați informat „pe surse”? Vă spun eu ce erau: nu desene cu secțiile de spital pentru care nu e finanțare, ci proiectul navei spațiale cu rachetodrom cu tot și cu parcul industrial de la ieșirea spre Vicov, unde s-ar putea construi subansamblele navei cosmice. Pentru care, vă asigur, voi pune la dispoziție tot atîta finanțare cît și pentru secția aia despre care vorbiți! Promit. 

Ministrul Dezvoltării Cseke Attila, virînd la Rădăuți bani cu kila