Domnilor Jupîni,

Subsemnatul Ioan Stan, preș. județean al organizației PSD, partid aflat oarecum la guvernare, doresc să lămurim cîteva aspecte prezente în articolașul din pagina 2 a Jupânului de săptămîna trecută, sub titlul „Slavă PSD!”.

Mai întîi vreau să salut inspiratul dv. titlu, întrucît în vremurile dramatice pe care le trăim este cît se poate de normal să ne poziționăm, indiferent de culoarea politică, de partea forțelor binelui, în cazul de față de partea Ucrainei. De aceea, asocierea PSD cu „slavă” din ucraineană nu numai că ne onorează, dar are și darul de a-i lămuri pe cei care mereu au asociat PSD cu Ion Iliescu, deci și cu comunismul, și cu rușii. Acum, sper că e limpede pentru tot omul că „slavă” ăsta din titlul din Jupânu’ e ucrainean 100%, și e cu totul altceva decît „slavă” din rusă, de pe vremea lui Iliescu! Iar faptul că e practic același cuvînt, sigur nu e din vina lui Nea Nelu, da-i-ar Dumnezeu sănătate și viață lungă!

Acu’, că am lămurit partea filologică, să trecem pe partea economică virgulă cum ar zice dl. Becali. Așadar, nu știu cine a inventat sintagma asta cu „sprijin pentru România”, ceva forțe ale răului, presupun, fiindcă România nu e nici vreo babă, nici vreo infirmă care să aibă nevoie de sprijin. România e, vorba poetului, mîndră-n toate cele și la vară cald! Iar pachetul ăla de măsuri despre care ziceți că urma să intre în vigoare de săptămîna trecută, să știți că nu știu pe unde l-o fi pus cine l-o fi pus. O fi căzut pe jos, pe sub mobilă, poate? Ori poate s-a stricat, că era cu mecanisme d-alea fine, sensibile. Nu vreau să cred că l-o fi furat cineva, că n-avea cine, întrucît acu’, la Guvernul ăsta de mare deschidere spirituală, socială și politică, nu mai lucrează nimeni noaptea, ca hoții. De fapt, nici ziua nu lucrează nimeni, așa că virgulă cum să-l fure!?!

Șef PSD Suceava Ioan Stan, să vedeți ce bine o să vă fie peste vreun an