Dacă e gata biroul șefului, e gata tot Palatul

A trecut aproape un an și trei luni de cînd un incendiu violent a mutilat Palatul Administrativ și de cînd Consiliul Județean, proprietarul clădirii monument istoric, și Prefectura au trebuit să se mute prin alte imobile, înghesuind alte instituții. La cîteva zile după violentul incendiu din 6 martie, locul dezastrului a fost vizitat și de ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, care a promis sprijin financiar.

Abia săptămîna trecută CNI a scos la licitație proiectarea, execuția și acordarea de asistență tehnică din partea proiectantului pentru consolidarea, restaurarea, reabilitarea și dotarea Palatului. Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că speră să fie respectate termenele stabilite pentru a se finaliza investiția, astfel încît să poată fi reluate cît mai repede activitățile în Palatul Administrativ. Durata pentru proiectare este de patru luni, iar cea pentru execuție de 18 luni.

Dar încă nu s-a făcut licitația și nu s-a rezolvat contestația. Inevitabila contestație. Mai adunăm vreo 6 luni, pe puțin, și avem 28 de luni, adică doi ani și patru luni. Cum pandemia a trecut, probabil că alegerile locale din 2024 vor avea loc în primăvară, deci înainte de a fi gata Palatul. Bine, dar nu trebuie să fie toată clădirea pusă la punct, ci este suficient ca domnul Flutur să aibă biroul amenajat, ca să aibă unde se filma și spune că Palatul este iarăși ce-a fost și mai mult decît atît datorită înțeleptei guvernări din care cu onor face parte.

Că doar nu or da cetățenii județului buzna la Suceava ca să viziteze Palatul, pentru a se convinge. De fapt, nici nu-i voie, că doar nu e muzeu, ci o clădire în care niște oameni lucrează de zor pentru binele nostru, al tuturor.

Clădirea pusă la punct și virgulă