Colegii de breaslă din Marea Britanie, mereu impresionați

Un reporter de la ”The Guardian”, care a trecut granița în România pe la Siret, a vorbit despre modul ”impresionant” în care au fost primiți refugiații în vama noastră. Shaun Walker a scris: ”Am avut parte de o primire impresionantă. Zeci de voluntari care vorbesc engleză, rusă sau ucraineană, cu băuturi calde, mîncare și autobuze spre Suceava, cel mai apropiat oraș. De acolo, toate trenurile sînt gratis pentru ucraineni”. Impresionant, vorba jurnalistului de la ”The Guardian”.

Și acum să dăm timpul înapoi, pînă la începutul anului 2014, atunci când Marea Britanie a ridicat restricțiile de pe piața muncii pentru români. ”Daily Express” scria atunci un articol intitulat „Sistem social de beneficii din Marea Britanie, venim!” în care arăta: „Marea Britanie va fi lovită astăzi de primul val de români şi bulgari chitiţi să profite de ajutoarele noastre sociale generoase, finanţate cu bani de la contribuabili. Cel puţin 5.000 sînt aşteptaţi doar în prima săptămînă“.

Numai că hoarda de români așteptați să ia cu asalt Marea Britanie și să fure de la gura copiilor mîncarea, iar de la gura adolescenților băutura a fost formată dintr-un singur român, care se afla în căutarea unui loc de muncă. Asta a văzut cu ochii ei hoarda de jurnaliști sosită la aeroport pentru a-i prezenta pe invadatorii doritori de mocăială. Evident, jurnaliștii au fost impresionați cînd au văzut că nu este vorba despre nici o invazie. Tare impresionabili mai sînt colegii noștri de breaslă din Regatul Unit.

Regatul Uimit