Semnul egal nu-și are locul

Primarul Ioan Pavăl promite că nu mai este mult pînă când comuna Dumbrăveni va avea o policlinică cu o mulțime de specializări: ORL, Cardiologie, Obstetrică-Ginecologie, Bloc Operator și Terapie Intensivă. Nu vor lipsi, cum nu lipsesc nici acum, medicina de familie și medicina de urgență. Primarul susține că mai e nevoie doar de un singur aviz, după care gata: ”Am încheiat deja acorduri cu medicii și asistentele care vor deservi Centrul Medical Multidisciplinar și cred că deschiderea acestuia este un mare pas înainte pentru asigurarea unor servicii medicale de calitate nu doar pentru locuitorii comunei Dumbrăveni, cît și pentru cei din zonele adiacente. Îmbunătățirea stării de sănătate a populației din zonă va fi vizibilă prin accesul facil și imediat la servicii medicale la specialități de bază”.

Primarul din Dumbrăveni spune că se vor crea și noi locuri de muncă, iar oamenii din zonă nu vor mai fi nevoiți să se deplaseze la Suceava sau la Botoșani pentru servicii medicale de calitate.

Și acum ajung unde am vrut să ajung: costurile totale ale acestui proiect s-au ridicat la circa 1,5 milioane de euro, bani proveniți din Programul Național de Dezvoltare Locală 2 și o cofinanțare din partea Primăriei Dumbrăveni. E drept că s-a și furat, că s-au făcut și lucrări de mîntuială, că s-au făcut și investiții fără rost, însă iată că se fac și lucruri de care este nevoie. În vecii vecilor nu ar fi avut Dumbrăveniul 1,5 milioane de euro pentru un centru medical, iar locuitorii de acolo nu ar fi avut niciodată parte de atîtea servicii medicale. Fără pndl-uri nu ar fi fost făcute școli, drumuri și fel de fel de rețele, iar banii Uniunii Europene, care-s ”vînduți” ca unică soluție, nu sînt depozitați într-un sac fără fund. Așa că mai ușor cu criticile programelor de dezvoltare pe scări și mai ușor cu pusul semnului egal între pndl-uri și hoție.

Programul Național de Devoalare