Domnilor ziariști,

Subsemnatul Dumitrul Mihalescul, consulul onorificul al (cîte cuvinte din limba română se termină în „l”?) Republicii Coreea (de Sud, băăăă, aia bună!, aveți grijă ce scrieți în ziar, că mă mai băgați naibii în vreo belea cu poporul frate coreean din Sud, dacă faceți vreo confuzie geografică virgulă ca să nu mă mai gîndesc și la cum ați stîrni și poporul frate american împotriva mea, dacă l-ați face să creadă că eu sînt consul onorific pentru Republica Populară Democrată Coreeană) îmi declar nemulțumirea parțială față de articolul „Constructorul de punți, din nou în Parlament”) din pagina 1 din Jupânul de săptămîna trecută, dar și mulțumirea că ați înțeles pe fond cum stau lucrurile cu punțile astea.

Totodată trebuie precizat și că nu i-am „pupat mîna conașului”, cum urît vă exprimați față de dl. George (da, da!, chiar Domnia Sa mi-a dat voie să-i spun astfel, din motive pe care nu le mai detaliez, spre deosebire de voi, unii dintre ziariști, cărora niciodată nu vă va permite să-i spuneți altfel decît Gheorghe) Flutur, farul călăuzitor al județului și vicefarul călăuzitor național, din moment ce e prim-vicepreș. la partidul cel mai iubit de proprii săi membri, PNL.

Așadar, eu nu pup mîna, precum și poala, decît popii, să fim bine înțeleși. Aștept fie poze cu mine pupînd mîna d-lui George (ați priceput, sper) Flutur, fie o dezmințire care să vă mai îndulcească sentința dacă dl. George vă va chema în judecată. Eu n-o s-o fac, fiindcă partea a doua a titlului, aia de după virgulă, pare o premoniție de bine. Să vă dea Domnul gîndul bun și cînd mă veți vota! Apropo: e un mare adevăr ăla că vreau să mai construiesc punți. Chiar mă gîndesc cum puntea asta cu Coreea o s-o extind și fizic, numai să vedem cum trecem peste Rusia. Mă gîndesc s-o facem din drone, puse una lîngă alta, de la Rădăuți pînă la Seul, dronele urmînd să fie confecționate în niște ateliere (eventual pe cele de la Marginea să le reprofilăm) echipate de fel de fel de Samsungi coreeni. Evident că facem drone invizibile (să nu le vadă rușii) care prezintă și marele avantaj că nu trebuie asfaltate. Mai vorbim după alegerea mea.

Fostul/viitorul deputatul Dumitrul Mihalescul, Rădăuțiul cu poporul coreeanul vreau să-l înfrățescu-l