”Am fost primar la Iacobeni începînd cu anul 2008, la vremea respectivă aveam 30 de ani și eram cel mai tînăr primar din județul Suceava. A fost o perioadă foarte frumoasă din viața mea. Și eu mă întreb de foarte multe ori, chiar și acum, după ce au trecut atît de mulți ani, cum de m-au ales (și femeie, și tînără – n.r.). Eu am intrat în politică datorită părintelui Mihai Argatu, fie iertat!, era duhovnicul meu, vecinul meu, preotul din sat care mă cunoștea de cînd eram copil. Nu am avut nici cea mai mică intenție să mă implic politic, iar în 2008, dacă altcineva mi-ar fi făcut propunerea de a intra în politică, sînt ferm convinsă că aș fi refuzat. Asta pentru că nu aș fi înțeles necesitatea intrării în politică și eventualele beneficii pentru comunitate pe care le-ar putea avea (prezența mea). Părintele nu era implicat în politică, el mi-a spus de pe margine că avînd în vedere faptul că la Iacobeni de la Revoluție și pînă atunci, în 2008, era conducere PSD, lucrurile nu mergeau neapărat în direcția bună, ar trebui să candidez ca primar. Am candidat atunci și mai în glumă, mai în serios, în cadrul partidului se spunea că <Avem o fetiță la Iacobeni și nici o șansă>. Eram dată pe pierdere și nici nu era cum altfel, pentru că la vremea respectivă am avut șapte contracandidați, dintre care unul, cel de la PSD, foarte, foarte bun. Din fericire pentru mine, lucrurile au luat turnura pe care o știți. Tot alături de domnul Flutur eram. Nu știu ce a spus exact domnul președinte la vremea respectivă, dar știu foarte clar cum priveau ceilalți colegi lucrurile.
Ceea ce, pînă la urma urmei, m-a determinat să intru în politică a fost faptul că eram convinsă că aș putea să îndrept lucrurile care mie mi se păreau la vremea respectivă că merg prost și voi da un singur exemplu: școala în care învăța al meu copil era într-o stare avansată de degradare. Copilul meu și ceilalți copilași care învățau acolo veneau cu mîinile vinete acasă. Îmi aduc aminte că, la un moment dat, lucram în primărie și am discutat cu domnul primar și i-am explicat că, din punctul meu de vedere, ar trebui organizate puțin altfel lucrurile și, eventual, aduse lemnele pentru încălzire din primăvară. Să aibă, gospodărește, să încercăm să facem altfel… Replica domnului primar, în condițiile în care la vremea respectivă nu aveam nici un gînd să candidez, a fost următoarea: <Doamnă, cînd veți fi primar să luați deciziile pe care le vreți, pînă atunci hotărăsc eu!>. Primul proiect pe care l-am depus (în calitate de primar) a fost pentru reabilitarea școlii de la Iacobeni, un proiect derulat prin Banca Mondială, pentru că, din nefericire, la acea vreme erau foarte, foarte puține proiectele la care aveam noi, comunele, acces, iar la 1 martie 2012 copiii s-au mutat într-o școală frumoasă, nouă, cu un corp nou de clădire. Din școala veche au mai rămas, practic, pereții și am construit un corp nou de clădire lîngă școala respectivă. La Iacobeni este o singură școală. Este și grădiniță, pentru că sînt și familii tinere. Atît că Iacobeniul este foarte aproape de Vatra Dornei și parte dintre părinți, cei care lucrează la Vatra Dornei, optează pentru a-și duce copiii acolo la grădiniță/școală pentru că le este mai comod.
Băiatul meu a terminat facultatea. A făcut Liceul Militar la Cîmpulung Moldovenesc, Academia Tehnică Militară la București, Inginerie Aerospațială și acum este ofițer-inginer în Aviație, lucrează la Inspectoratul General de Aviație la București”. Deputata PNL de Suceava, Angelica Fădor.