Multe. Nu mărunte

M-am gîndit ca pentru astăzi să vă ofer cîteva noutăți din lumea muzicii normale, unde mai toți artiștii încep deja să plănuiască turnee și concerte pentru anul viitor cînd, cred și ei la fel cum credem cu toții, vom scăpa de nenorocire și ne vom întoarce la viața cît de cît normală de dinaintea catastrofei planetare.

Într-o ordine absolut întîmplătoare, încep cu Guns’n’ Roses, al căror turneu intitulat „Stadium Rock Is Back!” este planificat să demareze la începutul verii în Europa, după care vine partea nord-americană, iar anunțul de săptămîna trecută vorbește despre o „coadă” tocmai adăugată turneului și care cuprinde opt concerte derulate între 6 și 24 noiembrie în Australia și Noua Zeelandă.

Vești de senzație vin dinspre AC/DC și noile lor producții, atît pe single cît și pe album. Am mai spus tot aici că nici ei nu mai știu în ce formate îl tot scot la vînzare, fiind vorba și de vreo patru feluri vinyl, și de CD, de vreo trei variante de streaming, bașca ediții de lux sau de colecție pentru fiecare din acestea, ce mai: e demență pe față, calculul făcîndu-se pe baza unor echivalente de unități de vînzare care să încorporeze, evident, și streamingul online! Mai mult, se așteaptă chiar în această săptămînă, de altfel prima de vînzare a produselor, urcarea direct pe locul I atît la singles cît și la albums, atît în Marea Britanie cît și în Statele Unite, monitorizarea după primele două zile arătînd că atît single-ul „Shot in the Dark” cît și albumul „Power Up” au înregistrat vînzări mai mari decît ale tuturor celorlalte patru discuri din Top 5… la un loc!!! AC/DC versiunea 2020 este compus din Angus Young – chitară, căruia i s-au alăturat Brian Johnson, vocal (complet vindecat!), Cliff Williams – bass,  Phil Rudd – tobe, plus oarecum noul sosit (a cîntat cu ei din 2014) Stevie Young – chitară ritmică, fiul lui Stephen Crawford Young, cel mai mare dintre cei cinci frați Young. Iar ăsta micu’, Stevie, îl înlocuiește pe unchi-su, Malcolm, cel care se retrăsese din grup din cauza demenței, înainte de a muri.