Vînăm vită și participăm la concWRS!

Tot privind și auzind ce debitează oameni aparent normali, adică echipați, ca tot bipedul, cu ochi, urechi, unii și cu ceva rudimente de creier, nu poți să nu te întrebi dacă nu cumva lumea în general s-a schimbat și dacă nu tocmai tu oi fi cel aiurea.

Bunăoară, o domnișoară care în afară de dus mîna la gură cînd se hlizea (ca la „strînsură”, să vadă tot satu’ că are „manere”!) părea chiar normală, a ajuns la întrebările de final, pe 4 mai, la „Ce spun românii”. La 4 din 5 a primit 0 puncte. Nu-i nimic, am mai văzut. Ciudat e însă că bietul Cabral întreba una, iar ea răspundea din alt film. Exemplul 1: „Ce tastă apeși la calculator aproape la fel de des ca pe cea de spațiu?”. Răspuns: „La telefon!”. Analfabetism funcțional? Sau cretinism, tot pe deplin funcțional, ca în exemplul 2? Întrebare: „Ai găsit o superofertă de excursie PRIN EUROPA. Ce țară îți dorești neapărat să fie inclusă?” Răspuns: „Seychelles!”. După așa răspuns, aproape să nu crezi că la o a treia întrebare domnișoara a găsit un răspuns cît de cît plauzibil. Adică tot cretin… dar nu chiar ca alelalte. Așadar, exemplul 3: „Ce friptură poți comanda la restaurantul cu specific vînătoresc?” Răspuns (sună parcă a autodenunț!): „Vită!”.

Ei, atunci să rămînem în regnul respectiv și să-l folosim și la alt concurs. Îi zice „Eurovision”, iar noi mergem acolo exact ca naționala de fotbal în preliminariile Mondialelor, cu tot atîtea șanse. Anul ăsta, la Torino, pe terenul lui Juventus, că tot veni vorba, TVR l-a selectat spre a ne face de panaramă în lumea-ntreagă pe… un WRS! În acte, cică îl cheamă Ursu, dar individul tatuat ca visu’ rău, de meserie dansator pe lîngă „vedete” (săracu’, așa le zice el unora numite Antonia, Corina Bud sau Ruby!, iar model îi este Inna!) și-a englezit numele (c-așa-i obiceiu’ pe la el, la Buzău!) de a devenit WRS! Păcat că nu și-a englezit și maneaua cu care merge acolo, i-a lăsat titlul original, „Llamame”!!! E clar, mergem la concurs s-arătăm cum cînt-un WRS!