Cura de COVID din țările ambulante

Direct, fără introducere de data asta, că-s multe. Grele de tot. Și cer comentarii. Ar fi mai întîi domnișoara de la Antena 3, care pe 16.09, la ora 01.14, ne vorbește despre „statul american California de Nord”. Ăsta însă există doar dacă îl credem și pe Albert Hammond, care în 1972 cînta enormul hit „It Never Rains in Southern California”. Numai că Hammond se referea la partea din sud a statului California (și atît!), cum mă gîndesc că și maimu…, pardon, știrista de la A3, s-ar fi gîndit la partea de nord a aceluiași stat. Dacă ar fi avut cu ce… Oricum, bine că nu a făcut-o pe California, săraca de ea, ca pe alea din județul Alba: Vințu de Sus și Vințu de Jos!

Același post, A3, aceeași zi, în cursul dimineții, la 10.41: „… s-au VEHICULAT MAI MULTE ȚĂRI unde s-ar putea afla fugarul”. S-au vehiculat, adică s-au preumblat, nu? Adică, sătule de stat unde le-au fixat pe planetă istoria și geografia, țările au luat-o din loc, poate ca să se mai dezmorțească nițel, că și ele e om! Dacă sînt însă tot acolo unde le știam și noi, cei care am mai mers și la școală înainte de a deveni știriști TV, atunci poate că un cuvînt în plus și un acord subțire, de vară, ar fi făcut minuni: „s-au vehiculat NUMELE MAI MULTOR țări…”.

Știți că avem mereu pregătit și un desert. Ăsta de azi însă e mai bun ca laptele de pasăre și ca virgulă crema de zahăr ars la un loc! Vi-l oferă România TV din 13 septembrie, ora 16.02: „Noile date arată o CREȘTERE A PACIENȚILOR de la terapie intensivă”. Mămulicăăăă!, da’ tare fraier înseamnă că sînt eu. Aveam imaginea că dacă dă COVID-19 peste tine și ajungi și la ATI, e nasol: faci febră, te dor toate alea, nu mănînci mai nimic, slăbești rău. Așa mi-au zis unii care au fost pe acolo. Păi, ăia cum naiba fac de cresc!?! Or fi niște ATI-uri de lux, cu terapii ascunse, care-ți dau o poftă de mîncare turbată? Ori o fi creștere în vîrstă ca la calu’ lu’ Harap Alb: crești într-o zi cît alții în 3 ani!? Cred totuși că era vorba de creștere în greutate, drept pentru care propun Arafaților și Cîților un program național de împrăștiere a COVID-19 printre anorexici și anorexice, care apoi să fie duși/duse la cura de îngrășare în secțiile ATI de pe cuprinsul patriei! Fiindcă nu pot să cred că panarama aia de știristă vorbea de fapt despre „o creștere a NUMĂRULUI pacienților”, dar i-a fost lene să mai grohăie și cuvîntul în cauză.