Uneori, valul de nenorociri deversate pe gurile personajelor care apar pe „micile ecrane” (altă sintagmă perfect idioată, de fapt devenită anacronic, de cînd pînă și eu am toate televizoarele, 5 la număr, cu diagonale de peste 1 metru!) mă îneacă în așa hal, încît nu mai știu ce să aleg, astfel că, absolut logic, multe dintre ele se pierd. Vă dau chiar acum un exemplu, tocmai din 13 aprilie, ora 11.10, cînd dl. analist (eu personal l-aș numi astfel doar dacă mi-ar cîștiga încrederea încît să-i încredințez probele ca să mi le ducă la analize!) de la RTV, Marius Gîrlașiu (un tip a cărui necesară profunzime e surclasată de entuziasm!), analizînd în felu-i absolut personal situația de pe frontul ruso-ucrainean, ne aduce la cunoștință că „… soldații ruși AU ACȚIONAT CU SĂLBĂTICIUNE”! Omul normal, care a citit două ziare și o nuvelă, face deosebirea între SĂLBĂTICIE și SĂLBĂTICIUNE. Acu`, e drept și că dacă vorbim de rusălăi, care au un cult pentru urși (pînă și mascota Olimpiadei din 1980, de la Moscova, a fost ursul Mișka), te aștepți să-i vezi atacînd cu tancuri pline cu urși, deci cu SĂLBĂTICIUNI, ceea ce l-ar transfera pe Gîrlașiu ăsta din categoria analfabeți funcțional direct la metaforici.
Pe același post RTV, dar care evident că nu se face de data asta vinovat cu nimic, în 10 mai, la ora 22.03 (în nefericita zi în care pe lîngă îmbrînceli și amenințări, am asistat la isteria națională declanșată de o fătucă de la AUR care avea în buzunar 4 bucăți de metal, cîndva, pînă să fi fost folosite, gloanțe) apare dl. preș. al AUR, George Simion, spre a ne lămuri că „alea nu-s gloanțe, ci BRELOACE!”. Apare însă o problemă: noi, ăștia care am făcut ARMEȚI, știm care-s GLONȚURI adevărate și care-s DECÎT BRELOACE. Noi, ăștia care am făcut ARMEȚILE după ce am terminat ȘCOALELE elementare, cu tot cu MANUALURILE de GRAMATICURI.
Pe 9 mai, de Ziua Victoriei, o doamnă, concurentă la „Ce spun românii”, a obținut o victorie năucitoare împotriva tuturor bărbaților de pe Terra. La întrebarea „Ochii unui bărbat îndrăgostit seamănă cu cei ai cărui animal?”, distinsa a spus fără ezitare: „Boul!”. Vă mărturisesc că eu luasem în calcul mai degrabă varianta „Măgar”. Recunosc, luasem în calcul și ce-i trece prin cap!