„Restaurantele din România trebuie să precizeze în meniuri care este profilul nutrițional al produselor, ceea ce nu găsești în afară. La noi trebuie să se specifice din 100 de grame de produs cîte sînt lipide, glucide, proteine, care-i conținutul de sare… Și valoarea energetică trebuie să apară. În Suceava am observat că multe restaurante au implementat această reglementare, dar multe pe care le-am văzut eu nu au nici o treabă cu realitatea. Am văzut într-un meniu că era pîine care conținea 10 grame de lipide pe 100 de grame de produs. Or asta nu se poate. Este imposibil din punct de vedere tehnologic să se întîmple. Au făcut calcule, probabil persoane deloc avizate, și ce a ieșit au pus acolo. Pînă la urmă, acestea trebuie verificate de un specialist, care va spune că nu se poate așa ceva, iar ceea ce-i scris e o prostie. Populăm meniurile cu acele informații, dar s-ar putea ca informațiile să nu fie veridice. În opinia mea, măsura autorităților române este una exagerată, iar atîta timp cît informația scrisă în meniu nu este verificată de un specialist și nu este confirmată de niște analize de laborator avem doar maculatură”. Profesorul universitar doctor Mircea Oroian, decanul Facultății de Inginerie Alimentară Suceava.