Ziua Marinei. Care Marina?

Cînd nu scrie despre performanțele Guvernului Ciucă și despre realizările președintelui PNL al Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, deputatul PNL de Dorna, Angelica Fădor, transmite urări de Ziua Tricolorului, Ziua Imnului, Ziua Bățului de Steag, etc.

Doamna Fădor nu a ratat nici Ziua Marinei: ”Celebrăm, astăzi, odată cu Praznicul Adormirii Maicii Domnului, Ziua Marinei, cel mai potrivit prilej pentru a ne manifesta prețuirea față de cei care își fac datoria pe mările și oceanele lumii sub drapelul tricolor”.

Totuși, Iacobeni, comuna unde Angelica Fădor a fost primar, și nici Ținutul Dornelor, în ansamblul său, nu are deschidere la mare și nici la ocean. Dacă nu ar fi scris că își manifestă ”prețuirea față de cei care își fac datoria pe mările și oceanele lumii sub drapelul tricolor”, ne-am fi gîndit că doamna Fădor are o prietenă pe care o cheamă Marina și s-a gîndit să o felicite și prin intermediul rețelelor de socializare.

Așteptăm Ziua Aviației, pentru a citi cu bucurie mesajul doamnei deputat. La Iacobeni nu este aeroport, dar sînt niște gospodari care consumă serios la bufet și pleacă ”avion” de-acolo, iar aceștia trebuie sărbătoriți și ei.

IacoBenny Hill