Domnilor ziariști,

Am luat act cu deosebită satisfacție că deși ne urîți pe mine, pe tot Guvernul, pe farul călăuzitor al nostru, al tuturor, președintele tuturor românilor (ei, poate nu chiar al tuturor, fiindcă dacă voi și alte lepădături ca voi nu-l recunoașteți de președinte, e clar că nu-i și al vostru, dar nu din vina Domniei Sale), totuși ați reușit în ceea ce mă privește să comiteți un gest de o eleganță aproape de necrezut la unii ca voi: m-ați pus în numărul precedent al Jupânului în rubrica „Jupân de Pardon”, gest pentru care chiar că nu știu cum să vă mulțumesc. Așa-i că n-ați priceput nimic, deși vă dați mari deștepți și mari scule de intelectuali?

Păi, băi fraierilor, la vremuri d-astea cel mai bine e să fii de pardon, că dacă nimerești în Salon, nu se știe de la ce te îmbolnăvești, mai iei naibii vreun COVID și te cureți cît ai zice „pardon”, dacă ești „Jupân de Salon”! Tocmai de aceea și noi, la Guvernul cel mai responsabil din întreaga istorie contemporană a României, am hotărît să nu mai construim spitalele alea promise, ba să și micșorăm numărul de paturi și, implicit, de saloane din spitalele existente, sub deviza „Orice Salon, o șansă de infectare în plus”, așa că ați putea lua și voi pilda de la noi și să desființați, măcar pînă trece pandemia, Jupânul de Salon.

Pe de altă parte, pentru că eu sînt, totuși, răspunzător de sănătatea întregii nații române, nu mă miră că mă considerați duplicitar fiindcă spun mereu ceea ce vrea lumea să audă, ceea ce generează o stare de spirit pozitivă, deci un prim pas pentru o sănătate de fier. Apreciez însă că mi-ați pus fotografia cu masca aia de mare rafinament și eficiență medicală, aflată pe stoc și, deci, și la vînzare, în lanțul de farmacii al mult iubitei mele partenere de viață. Așadar, dacă chiar vreți să aveți și voi, cît e să trageți o fugă pînă la Huși, ca să vă aprovizionați ca lumea, că cică pandemia mai durează o vreme. Ei, acu’, că ați făcut și reclama asta gratuită, am să pun o vorbă bună la doamna Tătaru, ca să vă facă o reducere rezonabilă. Sănătate!

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, cu masca albă ca varu’