Diferența dintre liberalul ”născut” și cel făcut

Pe 11 noiembrie 2020 încă mergea treaba la Cîmpulung Moldovenesc. Încă se mai învîrteau roțile camioanelor și lopețile muncitorilor care turnau asfalt. Într-o intervenție telefonică la Radio Top, primarul PNL, Mihăiță Negură, declara: „Este o toamnă lungă și frumoasă la Cîmpulung și trebuie să profităm de această ocazie și să ducem investițiile spre final, așa cum ne-am dorit. De exemplu, în partea de nord a orașului sînt în curs de asfaltare 15 străduțe de vreo 2,5-3 kilometri”. La Cîmpulung nu doar se asfalta miercuri, ci se lucra și la modernizarea unor unități școlare prin Programul Național de Dezvoltare Locală, precum și la reabilitarea fostului sediu al municipalității. Și mai spunea primarul PNL: „Dumnezeu bine că ne-a dat vreme bună. Șantiere avem deschise, bani avem la buget și totul este sub control la Cîmpulung Moldovenesc”.

Cu fix o săptămînă mai devreme, primarul PNL al Rădăuților, Bogdan Loghin, se întîlnea cu reprezentanții firmelor de construcții angajate să facă lucrări publice și anunța că a decis să sisteze asfaltările, din cauza temperaturilor scăzute. Totuși, ca să nu spună lumea că nu face chiar nimic, Bogdan Loghin a promis continuarea balastării cîtorva străzi.

Deci, între cele două localități avem o diferență de altitudine, iar între primari una de atitudine. Asta este diferența între un primar liberal ”născut”, ca domnul Negură, și un liberal făcut, ca domnul Loghin, care pînă în urmă cu cîteva luni era un vajnic activist PSD.

BalaStarea de fapt