Domnilor redactori,

Subsemnatul Ioan (Nelu pentru prieteni, așa cum cîndva mai-mai că ați fi putut să-mi spuneți și voi, în vremurile de pînă să vă fi înhăitat cu Ciuma Roșie, care e clar că vă instigă și probabil că vă și sponsorizează) Balan, deputat al Partidului Național Liberal, far călăuzitor al întregii națiuni către cele mai înalte culmi de progres și civilizație capitalistă, declar că sînt de-a dreptul consternat de maniera tendențioasă în care interpretați niște afirmații de-ale mele și le comentați în mod vădit ostil în pagina a doua a ultimului număr din Jupânu’, în articolul intitulat „Noroc că nu l-au auzit străinii”.

Ideea complet nefericită și mincinoasă care stă la baza articolului este că Premierul României (Ciucă al nostru!, adică și al PNL, dar și al întregului popor) ar putea fi răpit de, citez din articol, „un comando din altă țară ca să-l facă premier la ei acasă”. În primul rînd, vă informez că virgulă cînd domnia sa a devenit premier, era deja o legendă printre comandourile din întreaga Europă, ca să nu zic planetă, dacă nu cumva chiar galaxie. Faptele de arme ale domniei sale, comparabile poate doar cu, pardon, Războiul Stelelor, ar duce mai degrabă la ideea că iar virgulă care comando ar avea asemenea intenții, riscă să fie el, comandoul, capturat de Ciucă al nostru cu mîinile goale, așa, doar ca să le dea o lecție de viață și de meserie.

Acum, însă, ca iar virgulă civil, dl. Ciucă al nostru chiar a reușit să protejeze poporul de scumpirile sălbatice pe care la vedem prin alte țări. De pildă, motorina abia de a trecut de 9 lei, ceea ce nu înseamnă nici 2 euro pe litru, adică e aproape mocăngeală, cum se zice în popor. La fel și gazele: la alții au ajuns să coste cît heroina, în timp ce la noi abia de au prețul cocainei! La fel și curentul electric, pe care guvernul Ciucă îl va livra întregii populații gratis, cel puțin în orele în care acesta va fi întrerupt. În sfîrșit, așa cum ați citat din mine, „în România lucrurile vor sta mult mai bine decît în alte state europene”. Cum decît în care? Decît în Bangladesh, Rwanda și Lesotho. Nu-s state europene!? Zău, mă, deștepților? Da’ Israelul de ce joacă în Europa League cu vreo trei echipe? Așa că lăsați-l în pace pe dl. Ciucă al nostru să ne facă virgulă cît bine poate și la vară cald.

Deputat Ioan Balan, respectînd un general