O, nu! Nu și J. Lo!

În pragul Zilei Naționale, cînd în mod logic și normal telejurnalele ar fi trebuit să colcăie de repetiții în pas de defilare pe fondul marșurilor ori al acordurilor Imnului României, la una din televiziunile de mare popularitate printre cele de știri, în loc de fanfară m-a lovit din miezul ecranului ditamai ”cîntăreața nord americană Jennifer Lopez”, după cum sună capul de știre, care continuă ca o bombă de calibrul celei de la Nagasaki: ”… va concerta, se pare, anul viitor în România!”. Ăia de la știri chiar trăiau momentul și s-au grăbit să ne înece cu detalii de mare deschidere spirituală: diva este în tratative avansate cu (asta zic eu!) diva de la primăria Craiovei pentru a cînta în cadrul festivalului ”IntenCity”, ajuns la ediția a III-a în 2024.

Amănuntele poate că îi interesează pe unii dintre dumneavoastră, anume pe ăia care n-aveți vreo treabă cu muzica, fiindcă în acest caz (dar și în nenumărate altele, de la Madonna și Spice Girls pînă la pafaristele mai noi) discuția nu e despre muzică! Dar despre ce? Păi despre ”fițe și talente”, în cazul ăsta, al lui J. Lo, despre cum n-a cîntat ea la București în urmă cu 10 ani, deși încheiase contractul, fiindcă ”n-o satisfăceau condițiile tehnice”! Vă traduc, dacă vreți! Adică îi era frică să nu îi fie dat în fapt playback-ul, că doar n-o credeți cîntăreață! Atunci, biletele erau între 100 și 1.000 de lei! Acum cică ar veni pe un onorariu de 700.000 de dolari! Ceea ce nu poate fi de mirare, că are familie grea. Stați liniștiți, se vor găsi bani, deoarece (cum naiba, ați și uitat!?) 2024 e an electoral, iar doamna Olguța Vasilescu e avidă! E avidă de putere, de un nou mandat.

Luna trecută, în Anglia, am nimerit într-o mașină care avea un CD cu Madonna. Am rezistat șapte piese: erau pentru suferinzi, pentru recreații de la școli ajutătoare, ori pentru festivaluri ca ăl` de se anunță la Craiova! Ptiu! Olguțo, dacă nu poate J. Lo, adu-o pe Madonna. E același lucru. Sau cîntă tu, că sigur e mai bine.