Jerry cel viu, Jerry cel… country!

O știre printre multe altele de săptămîna trecută spunea că Jerry Lee Lewis a fost anunțat mort de TMZ! Prima întrebare pe care e normal să și-o pună orice persoană care întîlnește aceste trei majuscule este: cine naiba, sau ce, e TMZ!? Răspunsul l-am găsit în Wikipedia: este un website tabloid înființat în 2005, actualmente aflat în proprietatea Fox Corporation, care l-a cumpărat cu 50 de milioane de dolari de la WarnerMedia în cursul anului trecut. Chestia mai urîtă e că după ce au făcut tîmpenia de a anunța moartea legendei în vîrstă de 87 de ani, tolomacii de la TMZ (tabloidele sînt absolut de aceeași calitate în privința știrilor și prezintă același grad de cretinism în cuprinsul lor peste tot în lume) s-au simțit obligați să vină și cu un fel de dezmințire, tîmpită și ea: „Ni s-a spus că legenda rock’n’ roll-ului este în viață și se află în Memphis. În cursul zilei de azi, ceva mai devreme am primit un telefon de la cineva care s-a declarat reprezentantul lui Lewis și care ne-a anunțat decesul acestuia. S-a dovedit că nu era cazul.”!!! Așa-i că tîmpenia umană n-are frontiere?

Povestea însă are și un preambul: cu exact o săptămînă mai devreme, uluitorul Jerry Lee Lewis a mai primit o recunoaștere a enormei sale importanțe în muzică: a fost introdus în Country Music Hall of Fame! Sănătatea șubredă (a suferit un atac cerebral în 2019, iar acum era internat în spital cu o gripă severă) nu i-a permis să participe la ceremonie, dar s-a găsit cineva care să îl reprezinte: prietenul său de o viață, Kris Kristofferson, a mers la Nashville împreună cu soția sa, Lisa, a ridicat premiul și, după ce a ținut speech-ul în numele lui Jerry Lee, nu s-a mai oprit pînă la Memphis, unde i-a înmînat lui Jerry distincția chiar pe patul de spital.

Dacă vreți neapărat și o explicație a prieteniei celor doi coloși, eu zic că nimeni nu a cîntat mai al naibii decît Jerry Lee piesa lui Kris Kristofferson care a devenit emblematică pentru Janis Joplin: „Me & Bobby McGee”. (Foto: ew.com)

P.S. Pînă la urmă, din nefericire, Jerry Lee Lewis a plecat la cele veșnice. S-a întîmplat pe 28 octombrie 2022. Dumnezeu să-l odihnească!