Iar reprogramăm…

După doi ani de haos, de incertitudini, de visuri și de speranțe năruite, începusem și eu, alături de milioane de iubitori de spectacol din lumea largă, să sper că 2022 ne va aduce izbăvirea de nenorocirea care ne-a năpădit deja de prea multă vreme. Site-urile de profil sînt pline în continuare de anulări, de reprogramări, de promisiuni că în sfîrșit vom reintra în ritmul normal și că așteptarea care pare interminabilă va lua totuși sfîrșit.

Primul semnal de la evenimentele care mă interesează a venit de la Brezoi, de acum vreo trei săptămîni: după două amînări consecutive (dar înlocuit astă vară de cinci concerte susținute de Beth Hart în cinci zile diferite pe același amplasament), Festivalul de Blues de la Brezoi este anunțat pentru 2022 în perioada 19-24 iulie. Cu aceleași capete de afiș pe care le-am așteptat și anul ăsta, și anul trecut: Beth Hart, Eric Gales, Samantha Fish, Joe Russi, Nightlosers, ceea ce e absolut încîntător… numai de-ar fi, fiindcă virusurile și tulpinile și tot alfabetul grecesc (acum sîntem la Omicron, parcă…) continuă să ne amenințe.

S-a reprogramat și întregul turneu Hollywood Vampires, dar din datele anunțate pentru anul viitor lipsesc cîteva, printre care și Bucureștiul, care anul ăsta era programat pe 31 august.

Probabil în compensație, știrea săptămînii vine tot din SUA și zice că pentru prima dată (și ultima!, că e turneul de adio) vine în Romania, la Romexpo, pe 16 iulie, grupul Kiss, un altul care figurează pe lista mea de „must see”. Nu vine… cu mîna goală, ci îi are în deschidere pe Whitesnake, pe care i-am văzut, parcă în 2010, alături de Def Leppard, în concertul cu cel mai prost sunet auzit de mine vreodată.

La anul, și Whitesnake au în deschidere ceva: pe Powerwolf, ceva mai aspru decît mulți. Înaintea tuturor, pe 26 mai, și tot la Romexpo, mai vin o dată și Iron Maiden.

Precum se vede, se anunță un an bun. Dar-ar Domnul să crape pînă atunci dușmanul planetar!