Gigi era să-l ia pe Messi

Ca întotdeauna la spartul tîrgului și la tîrguiala de dinaintea declanșării unei noi campanii de facere de rîs atît la intern, cît și la export, printre cei mai gălăgioși dintre indivizii care populează circul pe care inexplicabil ei îl numesc fotbal se numără și domnul Becali Gheorghe, zis Gigi. Finalul de sezon, de cîțiva ani buni încoace îl găsește în poziția de secund, pentru intern, ori de „runner-up”, dacă vorbim pentru export.

Supărat nevoie mare pe antrenorii care iar și iar au ratat titlul (dar de fapt pe el însuși, fiindcă de mai bine de un deceniu FCSB nu are antrenor, echipa făcînd-o patronul, iar schimbările tot el, din tribune), dl. Becali de obicei îi gonește în ideea de a aduce de fiecare dată unul încă mai calificat… ca slugă! Ca bonus, dă afară niște împiedicați, anunțînd că pentru sezonul următor sînt ca și aduși niște fotbaliști de pîrjolesc gazonul, titlul fiind ca și asigurat.

Anul ăsta, minune! Gigi l-a păstrat antrenor pe servitorul de import, dar a anunțat niște achiziții, citez, „de o să vă cruciți și care o să-mi aducă titlul pe tavă”! M-am gîndit că cel mai plauzibil ar fi să-l aducă pe Messi care se săturase de PSG și care zău că ne-ar fi făcut să ne crucim. N-a fost să fie: Piticu` s-a cărat la Miami, la echipa lui Beckham, nu a lui Gigi. Au mai trecut cîteva zile și iarăși a ieșit dl. Gigi pe posturi: „Nu pot să-i ofer jucătorului pe care l-am vrut cît cere el!”. Aoleoooo! L-o fi vrut pe Halland!? Sau… apără, Doamne!, pe Kilian M`Bappe!? Nu, pe Chichireș, ăla de-i zic unii Chiricheș. Mămulicăăăă, cum dracu` să n-ai bani nici de-un Chichireș, dar să grohăi/behăi că vrei titlul, ba să mergi și în grupe europene!?

Știți de fapt care e ideea? Că toți indivizii ăștia care poluează fotbalul fac mișto de noi în țara asta prost făcută. Nu vreți să mă mai întrebați de ce nu dau doi bani pe nici o echipă românească și de ce țin cu Real Madrid din 1958!?