Florinel e miel, nu Tiger!

Relația dintre sportivi (alții decît piloții de curse) și mașini e una adesea ciudată și imprevizibilă, destui dintre ei țîșnind în prim planul atenției publice prin cîte o întîmplare sau mai multe despre care adesea nu prea știi ce să spui. Știți, presupun, că ființa bipedă prinsă circulînd cu cea  mai mare viteză înregistrată vreodată pe o șosea se numește Zlatan Ibrahimovici, care a fost prins de radar la el în Suedia pe cînd avea vreo 390 de kilometri pe oră!… Parcă cu un Lamborghini (că atunci cînd avea un Ferrari fără plăcuțe de înmatriculare, a fost amendat cu zeci de mii!). Ăia, care nici nu știau cum l-au oprit, cînd au văzut cine era la volan… i-au cerut autografe!

Tot cu ceva viteză, ba încă și băut bine, a fost prins, arestat și condamnat colosalul Tiger Woods, parcă în 2017. Da, da, Woods, primul sportiv din întreaga istorie a sportului a cărui avere a depășit… 1.000.000.000 de dolari!!!  Un miliard, în traducere liberă, în eventualitatea că articolul ăsta ar fi citit și de niscai fotbaliști români! Și, desigur, dacă ar încerca vreun prieten (presupun că alfabetizat cît de cît…) să i-l citească și numitului Florinel Coman! Știți dv., fotbalistul român în viață, căruia tocmai i s-a întocmit dosar penal în ziua în care a fost prins circulînd cu 165 de km/oră. Ei, nu, nu pentru atîta lucru (că și eu am circulat cu 240, prin Germania, și nu mi-a făcut nimeni dosar…), ci deoarece atunci cînd a fost oprit și i s-au cerut actele domnul fotbalist român a prezentat un permis de conducere auto fix din… Ucraina! De ce? A jucat el pe la Lvov sau Kiev? Nu. Atunci? A spus-o unul din studioul Digisport: „S-o fi descurcînd mai bine în limba din Ucraina decît în română… că examenul e și scris!”. Ei, așa da!, cumva „face sens” (cum ar zice săsălăul), adică e clar că, pardon, Coman e posibil să se exprime în orice limbă de pe Terra mai bine decît în aia a mă-sii (maternă, zic). Mai ales că la stîna unde joacă trebuie să fii mielușel, iar mieii behăie, nu vorbesc și nu scriu!

La o zi distanță, Tiger Woods recidiva, făcînd un accident din care toți se miră că a scăpat doar cu picioarele rupte. Au sărit pompierii, salvările, elicopterele, l-au operat doctorii, l-au mediatizat televiziunile, probabil se va face și-un film, din care o să-și mai tragă niște sute de milioane. Că de aia e Tiger (în traducere pentru Florinel și/sau prietenii săi, tigru)! Pentru ălălalt, mielușelul de la stînă, s-a dus ciobanul să vorbească la Parchet! Dacă nu exista, zău că România trebuia inventată!