Eveniment: album Rolling Stones!

Hackney Diamonds” este titlul noului album al uluitorilor The Rolling Stones, tocmai intrați în cel de-al 7-lea deceniu al aventurii lor muzicale fără termen de comparație pe care au pornit-o în 1972. Tot ceea ce se leagă de ei devine automat un strop de legendă, tipar în care se încadrează fără discuție și acest nou album, primul după 18 ani, precedentul fiind, desigur, „A Bigger Bang”, al cărui turneu de promovare a inclus și Bucureștiul, pe 17 iulie 2007.

Auziți, boieri dumneavoastră, poveste: prin august 2023, în ziarul din districtul londonez Hackney, la mica publicitate a apărut un anunț care spunea celor interesați că o firmă de sticlărie repară ferestre dacă la un anume număr de telefon se sună și se cere „Gimme Shelter”! Mai mult, specialiștii sticlari promit clienților deplină… „Satisfaction”! Abia acum s-a aflat povestea care mie mi se pare senzațională. Au mai lansat săptămîna trecută și un video, tot ca promo, „Angry”, care deja a fost vizionat de peste un miliard de oameni. Pe album e o defilare de muzicieni despre care Mick și Keith spun că ar avea loc în… Hall of Presidents! Adică Paul McCartney, Stevie Wonder, Elton John, Lady Gaga, ba chiar și fondatorul Rolling Stones, basistul Bill Wyman, apare pe o piesă, asta ca să nu mai spunem de Piesa care încheie fabulosul album, compoziția lui Muddy Watters intitulată „Rollin` Stone”, cea care i-a făcut pe Mick și Keith să aleagă acest nume pentru grupul care surclasează muzical și … geriatric tot ceea ce arta și știința au produs pînă la ei. Cei doi o cîntă în această formulă, adică singuri. De remarcat că pe album figurează și două piese înregistrate în 2019, cînd la tobe încă se afla Charlie Watts, al cărui spirit, zice Keith, este prezent în fiecare clipă printre ei chiar și acum, la doi ani după dispariție.

Trepidez în egală măsură cu restul planetei și mi-am promis că albumul îl voi cumpăra chiar de la sursă, luna viitoare, adică de la magazinul Rolling Stones din Regent Street, că doar de asta ne dă statul vacanță la sfîrșit de octombrie! (Foto: Sky News)