Ei, da! Răducioiu îi scoate

În ziua în care mă pregăteam să scriu cu totul altceva pentru primul număr al Jupânului pe acest an, o știre absolut zguduitoare mi-a deturnat intențiile și mi-a forțat cumva mîna. Nu, nu e vorba nici de „încarcerarea” lui Nole Djokovic pe un aeroport în Australia, nici de nu mai știu a cîta ratare a unui penalty de Ibrahimovic de cînd e la Milan și nici măcar de sosirea la București a lui Loți Boloni, pe 6 ianuarie, după ce Stoichiță zisese cu vreo două zile mai devreme că pe 7 ianuarie se va ști cine e noul selecționer.

Sînt într-adevăr știri de mare interes și de largă respirație, dar parcă nici măcar una din ele nu se poate compara cu aceea care ne anunța cooptarea lui Florin Radu Răducioiu în echipa de salvatori ai relicvei comuniste Dinamo. Nu știu cine ce vrăji tot face pe-acolo, dar pe cuvînt de onoare că voodoo e gingășie pură, e cîntec de leagăn, pe lîngă ce descîntece le-au ieșit pe gură tuturor salvatorilor lui Dinamo (atît generali „pe față” cît și toți acoperiții pămîntului!) din întreaga perioadă postrevoluționară: Cohn, Borcea, Nețoiu, Negoiță, spaniolu’ (în acte Cortacero, dar poate jura cineva că nu-i numele conspirativ? Sau dacă există cu adevărat, din moment ce nimeni nu l-a văzut!?). De fiecare dată am zis că e capătul. Că e gata. Că mai mult nu se poate. Dar mereu la Dinamo s-au găsit resurse noi. Penultima se numește Mureșan și a simțit el în ziua aia fatidică de săptămîna trecută că, citez, „sîntem pe drumul cel bun”! Cum naiba să nu simtă ortopedu’ chestia asta, cînd ia o căruță de bani lunar?

Iar ultima, capătu’ și mîntuirea adică, poartă numele de Florin Radu Răducioiu, despre care ortopedu’ a zis, citez iar: „Poate el stă mai bine cu comunicarea”!!! Poate vă amintiți comunicarea de poveste a lui Răducioiu după numai o lună de stat în Italia! Hai Dinamo, hai Răducioiu!