Cetatea de Rock… în reconstrucție!

Finalul acestei săptămîni ne aduce, după lanțul de evenimente culturale derulate cît a fost vara de lungă, și Festivalul de Rock, a cărui denumire actuală, Cetatea de Rock a Sucevei, nu mă poate împiedica să îl consider ca fiind cea de a XII-a ediție a Festivalului Bucovina Rock Castle. Am și acum convingerea că dacă nu ne-ar fi lovit pandemia, nu s-ar fi creat prăpastia în care a căzut fostul festival. Ca unul care a fost încă din prima secundă alături de inițiatori și de organizatorii celor 11 ediții anterioare (cred că este obligatoriu să-i aduc și acum un omagiu de la distanță lui Ion Drăgușanul), mă bucur că pot fi implicat și în această ediție pe care dl. Emil Ursu, rămas principal organizator, împreună cu Muzeul Național al Bucovinei (care îi este un alt copil la fel de iubit) a denumit-o „de restaurare”. Restaurarea este una cît se poate de concretă, întrucît vechiul amplasament al evenimentului (oricum s-a numit el), șanțul de apărare al Cetății de Scaun, a intrat într-un proces de renovare, consolidîndu-se zidurile străvechi, pentru a ne putea bucura fără riscuri de Festival și în anii următori.

În această conjunctură specială, ediția 2023 a Cetății de Rock a Sucevei se derulează timp de două zile, pe 26 și 27 august, de la ora 19.30, în bastionul de apărare, unde și acum doi ani au cîntat Trooper, Baniciu, Lipan și Bucovina.

În prima seară vă puteți întîlni cu Kempes, un nume de legendă al rock-ului românesc (și al fotbalului argentinian!), iar în cea de a doua vor fi prezente grupurile Bucium și Celelalte Cuvinte. Ne vedem în Cetatea de Rock a Sucevei!