Rinocerul golgheter joacă în tricou de lînă

Tricoul de lînă aparține de fapt în mai mare măsură concurentului de la „Ce spun românii” din 7 aprilie decît rinocerului nevinovat! Ba chiar exclusiv, domnul în cauză fiind probabil cîndva un copil greu de educat prin mijloace clasice, așa că mă-sa s-o fi gîndit să-i aplice un set de corecții deosebite, precum aceea de a-l obliga să poarte, presupun că vara, la vreo +38 de grade (cînd se știe că te mănîncă pielea de transpirație și fără să ai ceva de lînă pe tine) cîte un tricou de ăsta, doar-doar i-or veni mințile la cap! Inutil: în loc să-i vină, mințile mai degrabă i-au plecat de tot, din moment ce la întrebarea „Ce se poate împleti din lînă în afară de pulover?”, în loc de mănuși, de ciorapi, de etc., omul și-a amintit fix de tricou!

Istoria rinocerului e un pic mai complicată și vine de la Digi 24. Acolo, în partea de jos a ecranului, circulă două rînduri de știri: cele de deasupra, cu litere destul de mari, cele de sub ele, cu caractere considerabil mai mici. Dacă nu știi, poți crede că sus e titlul, iar sub el e știrea propriu zisă. Ei bine, pe 6 aprilie, la ora 10.53, ce se putea citi? Fiți atenți: „Un pui de rinocer aduce speranța pentru specie” (ăsta, sus), iar dedesubt, „În prezent, el este golgheter în prima divizie”! Hai, ziceți că nu erau alăturate absolut haios… Iar rinocerul-golgheter chiar merita un tricou de lînă, că oricum nu-l deranja la pielea-i groasă!

Cum adică să-i fi uitat pe RTV-iști!? Dimpotrivă: i-am lăsat ca desert. Dublu! Prima linguriță: pe 5 aprilie, la ora 14.09, aflăm din gura maimuței că „… bărbatul a fost RESUSCITAT FĂRĂ SUCCES”! Fiți atenți ce zice DEx: „a resuscita = a reînvia, a readuce la viață”. Cum adică a fost readus la viață… dar fără succes!? Dacă nu ești tu însuți adusă la viață (fără succes pentru evoluția omului!) cam degeaba, atunci ai putea mugi că „s-au încercat, dar fără succes MANEVRE DE RESUSCITARE”, ceea ce face diferența nu doar între viață și moarte, ci și între prostia pură și inteligența minimă. A doua linguriță: pe Elena Udrea, agitata aia nouă de la RTV, pe 7 aprilie, o voia arestată și urcată în toate mașinile deodată: „Așteptăm ca Elena Udrea să iasă și să fie urcată în mașini!”. Nu ne-a mai spus dacă ne va arăta și procedura de tranșare a arestatei, că întreagă poți s-o urci doar în MAȘINĂ, nu în MAȘINI!