Ghici cine pîndește în pădure

Ghici cine pîndește în pădure”, de M. J. Arlidge, al optulea volum din îndrăgita serie Helen Grace, a apărut de curînd în colecția Fiction Connection a Editurii Trei.

La fel ca în volumele anterioare din serie, ”Ghici cine pîndește în pădure” atrage atenția cititorului încă de la început cu o crimă șocantă, descoperită în pădure. Cu abilitatea-i deja bine-cunoscută, Arlidge stabilește multe scene pline de suspans în cadrul dens, adînc al pădurii, în care mulți dintre noi nu și-ar putea imagina niciodată că se află. Sentimentul de izolare și neputință le lasă pe multe personaje foarte vulnerabile atunci cînd se așteaptă mai puțin.

În noul thriller o însoțim pe Helen în pădure, unde pîndește un prădător nemilos. Întîi au fost omorîți caii sălbatici. Acum sînt bărbați și femei, vînați și uciși de o siluetă fără chip. Disperați, cer ajutor, dar nu are cine să le audă strigătele…

Helen Grace trebuie să se confrunte cu un nou coșmar: victime împănate cu săgeți sînt spînzurate de stejarii străvechi din New Forest, ca niște fructe bizare. De ce sînt atacați turiști neputincioși în plin sezon estival? Și ce înseamnă uciderea lor? Să fie oare crime oculte sau ofrande aduse pădurii? Helen pătrunde în tenebre ca să descopere adevărul din spatele celui mai sumbru dintre cazurile de pînă acum.

Îngrozitor de realist, romanul îți stîrnește curiozitatea și nu te lasă să răsufli. Armata de fani a lui Arlidge e pe cale să sporească”. – Sunday Sport

Personalitatea lui Helen Grace strălucește și de această dată. Evenimentele se succed într-un ritm rapid, iar finalul dezvăluie mesaje importante și emoționante.

O poveste care te înspăimântă și te captivează; efectiv nu poți s-o lași din mînă”. – The Times

M. J. Arlidge (n. 1974) lucrează de 20 de ani în televiziune, fiind specializat în producții dramatice. A produs și a scris scenarii pentru seriale polițiste de prime time pentru televiziuni britanice, printre care Silent Witness, Undeniable, The Little House și, cel mai recent, Innocent. În prezent, produce filme pentru rețele TV din Marea Britanie și SUA. Trăiește în Hertfordshire cu soția și cei doi copii. Cînd nu scrie, joacă tenis sau devorează thrillere, cărți de istorie și biografii. Are o slăbiciune pentru filmele din seria James Bond și pentru bomboanele cu aromă de lemn dulce.

De același autor, la Editura Trei au apărut opt romane din seria Helen Grace: Ghici cine moare primul (declarat cel mai bun roman polițist de debut din Marea Britanie în 2014), Ghici ce-i în cutie, Casa păpușilor, Ghici care-i mincinosul, Băiatul pierdut, De-a v-ați ascunselea, Mă iubește, nu mă iubește și Ghici cine urmează.

Editura Trei