Benzina de 8 bani litrul a încarceratului de afară

E clar că virgulă canicula produce efecte deloc surprinzătoare. E, de fapt, șansa tuturor tembelilor echipați cu microfoane și porecliți reporteri: aceea de a da vina pe soarele de deasupra capului, nu pe vidul gigantic din interior! Unul din vidați (doar nu credeți că Mircea Sime e vreun unicat!?) e domnișorul (nu insistați să vă spun de ce îi zic așa, mai bine uitați-vă singuri la RTV și o să-i găsiți apelative sigur mai interesante, dar cu certitudine nepublicabile!) Victor Vreme, care crede că scumpirile au… puncte de vedere! Că, adică, o fi om și ele!!!, așa că pe 16 iunie, la ora 11.35, ne spune că „din punct de vedere al scumpirilor, situația este critică”. Scumpiri la ce?, că după vidata care i-a urmat în același program de știri RTV, la 11.42, „… prețul motorinei a ajuns la 8,69 DE BANI”! Ptiu, da-mi-aș palme! Păi nu era momentul să-mi bag în curte o cisternă de vreo 20 de tone!? Cînd mă-sa s-o fi ieftinit de parcă am fi kuweitieni!? Și doar cu o zi în urmă dădusem de fix 100 de ori mai mult la OMV!

Ca să rămîn complet năucit, în aceeași zi, mai pe înserate, la 19.12, pe Antena 3, o domnișoară încă mai vidată (se poate, pe văzute!) scîncește: „Prețul benzinei a crescut de 8 ori în ultima lună”! Da-mi-aș și mai multe palme! Păi eu de cîtă vreme dorm!? Că dacă a crescut într-o lună DE 8 ORI, iar acum e 8,69 lei (nu bani!) litrul, înseamnă că acum o lună era 1 leu și 8 bani! Ori o fi vrut individa să gîngurească virgulă că în ultima lună s-au înregistrat 8 scumpiri succesive, astfel încît litrul a ajuns la 8,69 lei!? Probabil, dar nu putem fi atît de haini, de nenorociți de-a dreptul, încît să-i cerem vorbitoarei să formuleze o asemenea întortochetură de frază!?

Desertul vine tot de la RTV, pe 10 iunie, ora 18.12: „… iar o persoană a rămas ÎNCARCERATĂ ÎN INTERIOR!”. După mine, e groaznic. Dar oare cînd ești ÎNCARCERAT ÎN EXTERIOR n-o fi mai rău!? Pariez că domnișoara reporteriță a fost, măcar în primele două clase (probabil singurele) încarcerată mai mereu în afara clasei unde erau colegii săi, la toate orele de Abecedar!

Dar „Ce spun românii”? Ei, nu toți, ci doar o doamnă (curat doamnă!) care la întrebarea „Ce altceva faci cînd te uiți la televizor?” zice relaxată: „Sparg semințe!”. Nu mai bine spargi ecranul!?