4,5 milioane de invadatori morți în incendiul meteo!

Propun să o luăm de data asta de la coadă spre cap, așadar să aflăm mai întîi, evident că de la „Ce spun românii”, „Ce fenomen meteo poate deveni știrea zilei?”, răspunsul fiind cel din titlu: incendiul! Chestia e atît de adîncă încît îmi pare imposibil de comentat. Iar o alta, tot de acolo, te lasă mut pe termen nelimitat: „Comanzi fructe de mare. Ce primești?”. Știți ce primește maimuța întrebată? Vă las să dați un milion de răspunsuri, și tot nu primiți, ca ea, „friptură!”.

Gata cu glumițele, trecem la lucruri de-a dreptul serioase, ba chiar cutremurătoare. Fiindcă nu-i de colea să afli așa, în direct și la oră de maximă audiență, de pe A3, pe 28 februarie la ora 14.23, scris cît era ecranul de mare, că „4.500 MII de invadatori ruși au fost uciși”! Se nasc cîteva probleme, însă. Prima ar fi cine, cum, cînd și cu ce mijloace a reușit să numere atîta amar de invadatori morți? A doua ar fi de ce îi numără ca pe tonele de oțel ieșite din furnale, adică în mii de mii, și nu zice simplu, inclusiv pe înțelesul unora aproape la fel de tîmpiți ca redactorul știrii respective: 4,5 milioane. Sau 4 milioane și jumătate. Sau și mai simplu: să scoată vreunul cu 3 clase, deci cu una mai mult decît redactorul, cuvîntul „MII” din enunț, și astfel să rămînă pur și simplu 4.500 de morți, ceea ce o fi cu 4.495.500 mai puțini, dar pare totuși un număr real, rezonabil, că doar n-or fi dat ucrainenii în rusălăi cu nucleara! Stați ușor, că nu a monopolizat Antena 3 toată prostia din media.

Atît timp cît există și RTV, bătălia pentru cretinismele supreme rămîne deschisă, ba chiar pot paria că va mai rămîne încă mult după ce și războiul din Ucraina se va fi încheiat. Vreți argument? Luați-l: pe 09.03, la ora 00.21, domnul știrist a mugit: „… ei nu pot circula fără să aibă PAȘAPOARTE BAROMETRICE”! Băi băiatu’, unde… și răniții! se găsesc d-astea!? Că mi-ar fi bun și mie unu’ cînd mă duc la pescuit. Te uiți la el, vezi dacă presiunea e-n scădere și te culci. Mai pe-nserat, dacă crește, pui rima proaspătă și dai la fund. La somn. Fără pașaport BAROMETRIC, n-ai ce căuta pe mal! Mai bine stai acasă și te uiți la cretinii de la știri!