Ca în fiecare an, Liceul Tehnologic <Ion Nistor> din Vicovu de Sus a omagiat, prin organizarea unor manifestări ample, ”personalitatea de excepție” a lui Ion Nistor. Pînă în 2025 se dorește construirea Casei Memoriale <Ion Nistor>. Pe 11 noiembrie 2024 s-au împlinit 62 de ani de la trecerea la cele veșnice a marelui istoric și om politic, care s-a născut pe 16 august 1876 la Vicovu de Sus. Profesorul de istorie Cristinel Puha, directorul adjunct al liceului, a spus la Radio Top:
”Ion Nistor a fost un om la fel de valoros ca istoric, pedagog, îndrumător cultural, om politic, prin cartea de știință, catedră sau tribună, prin ctitorirea, conducerea, sprijinirea unor instituții, dar și prin opera politică, pentru că Ion Nistor a scris și a făcut istorie. Acest bucovinean a stat întreaga viață în slujba neamului. (…)
În cărțile de istorie este menționat rolul lui Ion Nistor, apare în manualele de istorie de clasa a VIII-a, de Istoria Românilor, a XII-a… Mulți știu că actul unirii Bucovinei cu România a fost scris de către Ion Nistor, a fost redactat de către Ion Nistor. Iar numele lui Ion Nistor apare în manualele de istorie. Din păcate, sînt localități în Bucovina care încă au străzi cu nume de personalități comuniste și nu au numele lui Ion Nistor, a lui Iancu Flondor… asta ar trebui să ne dea de gîndit. Ar trebui o reevaluare”.