Spitalul Municipal Rădăuți, un spital plin de fente

Spitalul Municipal Rădăuți, condus de economistul Dan Vatră, e plin de fente mai ceva ca Messi. Dar nu Messi de la PSG, ci Messi de la FC Barcelona.

Am tot scris că în pandemie spitalul făcea totul pentru a fenta deciziile luate la Suceava cu privire la o mai mare implicare în rezolvarea problemelor ridicate de criza sanitară. Spitalul ba nu avea personal, ba trebuia să schimbe nu-știu-ce aparat, ba avea roșu în gît, ba se stricase clanța de intrare. Pînă la urmă, împinsă de la spate, unitatea medicală a făcut mai mult decît își propusese să facă.

În prezent, pandemia pare că își trăiește ultimele clipe din viața sa ticăloasă. Mai sînt cîteva cazuri pe ici, pe colo, iar spitalele din județ aproape că sînt curate din punctul de vedere al cazurilor de infectări. În aceste condiții, știți la ce fentă s-a gîndit Spitalul Rădăuți? Conducerea unității medicale ar fi propus Sucevei să ia toate cazurile de Covid din județ. Ce de treabă e spitalul rădăuțean, s-ar putea spune. De treabă pe naiba. Din contră. De ce s-a gîndit la asta spitalul la spartul tîrgului?

Una dintre explicații ar fi aceea că se acordă sporuri consistente personalului medical care se ocupă de cazurile Covid. Însă, în principal, spitalul s-a gîndit că așa poate scăpa de tratarea refugiaților. De ce să se lege el la cap cu refugiații, mai ales că nu e clar cînd se vor deconta serviciile oferite acestora? Sperăm că Județul nu va fi de acord cu cererea fentoșilor de la Rădăuți. Dar mai știi?

Gazeta Sporurilor