Informații esențiale despre filtrul de combustibil

Filtru de combustibil este o componentă esențială în vederea obținerii unei performanțe optime a motorului tău. La fel ca în cazul altor componente ale vehiculului pe care îl conduci, și aceasta necesită o întreținere regulată. Din nefericire, diferite particule precum murdăria, resturile și reziduurile pot ajunge să dăuneze motorului vehicului tău. Din fericire, filtrul de combustibil a fost special conceput pentru a preveni astfel de situații, respectiv pentru a filtra impuritățile chiar înainte ca acestea să intre în motor, pentru ca și motorul autovehiculului să utilizeze doar benzină pură. Cu toate acestea, în timp, filtrul de combustibil poate să se înfundă și să păstreze mult prea multe particule de acest fel. Rămâi alături de noi și descoperă câteva informații esențiale despre filtrul de combustibil, care vor veni în ajutorul mașinii tale!

Care sunt semnele potrivit cărora filtrul de combustibil trebuie să fie schimbat?

În cazul în care mașina ta începe să prezinte diverse simptome ale deficitului de combustibil, este cazul să duci mașina, cât mai curând, la un service auto autorizat. Printre cele mai comune situații care și-ar putea face apariția se numără:

  • Scăderea puterii la urcarea unei pante;
  • Accelerarea lentă;
  • Ezitări din partea motorului ca răspuns la apăsarea pedalei de accelerație.

Poza cu filtrele de combustibil de pe site autopieseonline24.ro

De ce este indicat să duc mașina la un service?

Chiar dacă, în unele cazuri, efectuarea serviciilor de înlocuire a filtrului de combustibil pe cont propriu te poate ajuta să faci economii de bani, nu este indicat să efectuezi o reparație de acest fel de unul singur. Fără să-ți dai seama, acest lucru poate deteriora grav motorul, componentele motorului sau chiar performanța mașinii tale.

Când trebuie să schimbi filtrul de combustibil?

Ca în cazul oricărui alt filtru, inclusiv filtrul de combustibil prinde reziduuri și alte impurități pe suprafața acestuia. Pe măsură ce timpul trece, iar filtrul de combustibil are multe impurități depuse, acesta se poate înfunda și poate chiar să ducă la un impact negativ asupra performanței mașinii tale. Acest lucru va conduce, în mod direct, asupra accesului acestor reziduuri în combustibil care, la rândul lor, ar putea să treacă în injectorul autoturismului tău. Impactul acestei acțiuni va fi oprirea fluxului optim de combustibil.

Potrivit specialiștilor, în general, durata de viață a unui filtru de combustibil se situează între 30.000 și 60.000 km parcurși. Cu toate acestea, cu cât combustibilii sunt mai puri, cu atât filtrul de combustibil poate să funcționeze optim până la un kilometraj de 100.000 de kilometri. Indicat este să fii foarte precaut atunci când schimbi filtrele la kilometraje superioare, și chiar să iei legătura cu un mecanic înainte de a demara întregul proces. În același timp, nu uita să iei în considerare și recomandările producătorului autovehiculului tău, în funcție de modelul mașinii pe care o conduci.

Având la dispoziție toate aceste informații esențiale despre filtrul de combustibil, îți va fi mult mai ușor să iei o decizie optimă atât pentru tine, cât și pentru autovehiculul tău!