Domnilor ziariști,

Subsemnatul Ioan Stan, preș. al Organizației Județene a PSD și senator pentru numai încă vreo 5-6 mandate (că există o limită în toate, iar eu nu vreau să mă apuce secolul următor tot în sala aia), am rămas oarecum mirat să constat că v-ați mai amintit și de mine și de partidul meu, că m-am săturat să dau în paginile Jupânului numai peste alde Flutur și Barbă, și Balan, și alți parteneri de guvernare (vedeți ce frumos mă exprim eu la adresa Ciumei Galbene/Albastre!?), de parcă n-am ști cu toții că nici nu contează conținutul articolului (care vă prefaceți că ar fi critic, perfizi cum vă știm), ci doar prezența în paginile tipărite.

Așadar, m-a surprins prezența mea chiar într-un titlu din pagina 2 a Jupânului de săptămîna trecută (”Cu uratul, la domnul Stan”), însă conținutul este cumva corect, citatul din domnia mea, în care elogiez absolut justificat geniala inițiativă a acestui spirit buzoian de mare deschidere națională, continentală și intergalactică, dl. premier Marcel Ciolacu, de a distribui alea 14 miliarde de la Fondul de Rezervă în scopuri aș zice aproape umanitare, fiind integral exact. Acești bani, după cum am spus și m-ați citat, ”rezolvă pînă la finalul anului tot ce ține de pensii, alocații, șomaj, educație, sănătate, ajutoare de încălzire…”.

Sigur că ar mai fi putut rezolva distinsul și genialul premier pînă la finele anului și terminarea autostrăzilor alea 14 sau 59 (nu mai știu exact cîte-s), numai că iarna cică nu-i bine să torni asfalt, aducerea la Revelion în Piața Constituției a grupului Rolling Stones (dacă ar fi auzit de ei), precum și a curselor aeriene înapoi la Suceava, dar de astea se va ocupa viitorul primar al Sucevei, inestimabilul domn Vasile Rîmbu, care va și zugrăvi avioanele mai dihai ca pe Spitalul Județean și sediul Partidului. 

Senator și preș. Ioan Stan, pregătind bunăstarea de peste vreun an