Domnilor ziariști,

Subsemnatul George (pentru prieteni, adică pentru toți ziariștii din galaxia asta care nu scriu la Jupânu`, precum și pentru toți ceilalți bipezi, dar pentru dv. veșnic Gheorghe, din motive pe care nu e cazul să le mai expun) Flutur, preș. al Consiliului Județean Suceava, doresc să-mi exprim profunda revoltă în legătură cu dezinformarea multilaterală și de-a dreptul grosolană pe care o practicați în ultimul număr al Jupânului, pe pagina 1, în articolul ”Orășel elvețian, drumuri sucevene”.

Concret, domniile voastre vă prefaceți că nu știți cine este veritabilul ctitor al renăscutei stațiuni montane, lăsînd cititorilor impresia că toate mărețele realizări de acolo ar fi izvorît din senin. Ei bine, nu! La Vatra Dornei, în general nici nu e senin, ci e înnorat, că altfel de unde zăpadă? Iar norii (și zăpada aferentă) să știți că tot eu și echipa mea ne-am străduit să îi aducem, ca să fie iarna pîrtii troienite și la vară cald. Problema majoră e că dv. nu vă convine ce am spus eu, anume că virgula cînd om pune și ornamentele, Vatra Dornei va arăta ca orășelele din Elveția. Să vă văd eu ce mai ziceți cînd or începe să circule pe străzi și vaci din alea roz, chiar ca în Elveția, pentru care sîntem în negocieri avansate cu principalul exportator al acestora, firma Milka. În plus, cu avizul Comisiei Europene, pentru promovarea brandului specific zonei, sper să beneficiem de fonduri prin PNRR pentru vopsirea tot roz a tuturor Marianelor din oraș, în special a celor cu coadă. La cerere, le vopsim și pe cele bipede.

De aceea, nici nu ne gîndim să transformăm și drumurile în drumuri elvețiene, fiindcă nici vaca, nici veverița, nu s-ar simți confortabil pe asfalt. Conservarea naturii în puritatea ei înseamnă poteci, gropi și bolovani, nu asfalt ca la Formula 1, dovadă că pe circuitul din Las Vegas nu s-au văzut săptămîna trecută nici o vacă și nici o veveriță.

Gheorghe (pentru voi) Flutur, preș. C.J., făcînd din Dorna o Elveție