Dacă greșim vă asigurăm că plătim, domnule primar

Jupânul de Pardon al săptămînii este primarul Rădăuților, Bogdan Loghin, pentru că nu pune în aplicare o decizie a Justiției, care spune că avocatul Traian Andronachi trebuie să redevină manager al Spitalului Municipal. Articolul este scris în baza informațiilor oferite de domnul Andronachi în cadrul unui interviu acordat Radio Top. La informațiile publicate pe pagina radioului, domnul Loghin a reacționat astfel, cu referire la faptul că avocatul tocmai a pierdut concursul pentru funcția de manager al Spitalului Județean în fața medicului Alexandru Calancea: ”Domnul Andronachi este pur și simplu un manipulator, frustrat că s-a întors cu coada între picioare după un concurs organizat exemplar și transparent, cîștigat de un medic extrem de apreciat. Lovit în orgoliu, pentru că de fiecare dată cînd a participat la o competiție a ieșit înfrînt, își găsește refugiu în postări pe Facebook. Lucrurile nu stau deloc așa cum sînt prezentate, pentru că la Primărie nu a ajuns motivarea deciziei instanței, pentru ca, ulterior, să putem beneficia în baza legii de posibilitatea de a face recurs. Astfel, ajungem la concluzia că acest personaj este extrem de slab pregătit din punct de vedere juridic sau (sigur) este un mare manipulator. Acest lucru este pe cît de rușinos, pe atît de jenant!”.

Aveți dreptate, domnule primar. Nu a ajuns motivarea instanței pentru a face recurs. Însă, minuta ședinței cu titlu executoriu nu a fost publicată? Dacă da, atunci ați putea să faceți repunerea în funcție și cînd va veni motivarea puteți face recurs și în același timp să cereți suspendarea deciziei de repunere pe post.

Dacă ne demonstrați că greșim noi, domnule primar, ne facem singuri Jupâni de Pardon. Cu un text scris de dumneavoastră.

ParDon Quijote de la Manșă