Ce sînt fillerele dermice cu acid hialuronic și cum funcționează

Acidul hialuronic este o polizaharidă întîlnită la toate organismele vii. La oameni, această proteină se află mai ales în cartilaje și în piele, având rolul de a ajuta în transferul nutrienților esențiali din sînge în celulele de la nivelul pielii. O proprietate uimitoare a acestuia este aceea de a capta apa de pînă la 100 de ori mai mult față de propriul volum, asigurând hidratarea de care pielea are nevoie pentru a se menține tînără și sănătoasă. Acesta este motivul pentru care tot mai multe femei recurg la fillerele cu acid hialuronic, cum este și Revolax, cu rezultate care sunt vizibile până la 18 luni, în funcție de intervenție.

Fillerele au multiple întrebuințări

Un filler dermic este o substanță care se aseamănă cu gelul și care se injectează sub piele cu următoarele scopuri:

  • netezirea liniilor fine din jurul nasului și al gurii;
  • augmentarea și conturarea buzelor;
  • restabilirea volumului pomeților;
  • redarea conturului și a volumului bărbiei
  • îmbunătățirea simetriei feței;
  • netezirea cearcănelor;
  • îmbunătățirea aspectului tîmplelor.

Pe site-ul https://www.roxxana.ro/ se poate consulta o ofertă variantă în privința produselor care conțin acid hialuronic. Calitatea acestora asigură efecte spectaculoase și de durată în cadrul tuturor intervențiilor, indiferent de scopul urmărit.

Sunt mai multe tipuri de fillere dermice

Pentru că sunt mai multe întrebuințări ale acidului hialuronic, este firesc să existe mai multe tipuri de fillere. În general, acestea sunt împărțite în două mari categorii:

  • fillere ușoare și flexibile – recomandate pentru estomparea ridurilor și a liniilor superficiale de pe ten și gît. Efectele sînt unele de lungă durată și asigură prevenirea semnelor de îmbătrînire;
  • fillere dense – sînt folosite pentru modelarea volumetrică și pentru crearea conturului feței, fiind perfecte pentru umplerea ridurilor adânci și pentru corecția pomeților și a obrajilor. Rezistă cel mai mult în timp;

Tratamentele cu fillere dermice injectabile sînt considerate non-chirurgicale și se efectuează în timpul unei vizite la cabinetul medicului chirurg plastician. Efectul lor durează, în general, până la 18 luni, dar cu cît produsul este injectat mai adînc, cu atît va dura mai mult rezultatul său. Pentru a menține rezultatele pe termen lung, specialistul va repeta tratamentul, ajustînd cantitatea de substanță în funcție de necesități.

Care sunt efectele adverse

Ca în cazul oricărei proceduri, fie ea și minim invazivă, este posibil să apară anumite efecte secundare, care în cazul acidului hialuronic sînt unele destul de reduse ca număr și ca intensitate. În general, pacientele care au beneficiat de injectarea acidului hialuronic au manifestat: învinețirea  zonei, roșeață, inflamație, durere ușoară, usturime sau mîncărime. Majoritatea efectelor adverse dispar după cîteva ore sau zile.

Intervențiile sînt contraindicate în cazul: persoanelor însărcinate sau care alăptează și al unor boli autoimune sau de piele, dar toate informațiile necesare pot fi obținute în cadrul unei consultații la medicul specialist. Acesta este cel mai în măsură să ofere toate detaliile referitoare la intervenție, tipul de filler folosit, indicații pre și post intervenție, astfel încît rezultatele să fie unele care să se ridice la înălțimea așteptărilor.