Ziua Unirii Bucovinei cu Ţara i-a găsit pe şefii de la Suceava mai dezbinaţi ca niciodată

Ziua Unirii Bucovinei cu Ţara i-a găsit pe şefii de la Suceava mai dezbinaţi ca niciodată

Ridică-te, Iancule, şi vezi-ţi fiii/

Cît sînt de dezbinaţi de Ziua Unirii

Pe 28 noiembrie, la ceremonia de depunere de coroane de flori din centrul Sucevei ocazionată de Ziua Unirii Bucovinei cu Ţara, ştăbimea s-a împărţit în două. Ştăbimea liberală şi-a asigurat serviciile unionistului Iancu Flondor, pe post de statuie, şi pe cele ale Înaltului Pimen, pe post de şef de sobor, şi s-a plasat în centrul atenţiei.

Pe partea cealaltă de drum, în chiar faţa Palatului Administrativ, s-a plasat viitoarea fostă conducere a Prefecturii Suceava, în frunte cu prefectul PSD, Mirela Adomnicăi (în aceeaşi zi, mai pe seară, doamna Adomnicăi a fost schimbată din funcţie). Alături de prefectul Mirela Adomnicăi şi de subprefectul Silvia Boliacu s-au aflat un colac, pe post de colac, şi şefii cîtorva instituții publice cu grade, pe post de şefi.

Cu siguranţă, dacă PNL apuca să-i schimbe pe conducătorii Prefecturii, şefii cei noi ar fi prins loc lîngă ştăbimea liberală, cu tot cu colac şi cu tot cu şefii instituţiilor cu epoleţi.

Doar putem să ne închipuim ce-a fost în sufletul bustului lui Iancu Flondor văzînd că, de Ziua Unirii, urmaşii urmaşilor săi sînt mai dezbinaţi ca niciodată. Din informaţiile bustului, aceştia vor fi şi mai dezbinaţi, pentru că şi pe lumea cealaltă a ajuns informaţia că mai urmează două rînduri de alegeri, iar la îndemnul preşedintelui Ţării, părintele „României normaaaaaaale”, războiul politic româno-român trebuie să continue. Că doar aşa e normal, nu? 

Sorin AVRAM

Fiţi sociabili!