Woodstock 50? Ca la noi!

Vă promisesem că revin cu știri despre ediția aniversară a Festivalului de la Woodstock de îndată ce le voi avea. Faptul că un număr din Jupânu’ a apărut fără această rubrică și că apoi, de Paște, revista nu a ieșit deloc, ar fi cumva o justificare pentru lipsa informațiilor proaspete. Numai că adevărul e cu totul altul, și zău că nu sună bine.

Așadar, după o tăcere totală de mai bine de o lună, săptămîna trecută, site-ul evenimentului și toate celelalte specializate în rock au venit cu știrea bombă: sponsorul evenimentului, Dentsu-Aegis, anunță… anularea festivalului!!! Mai întîi se pune întrebarea: cine e Densu-Aegis? Păi, o companie multinațională (la bază fiind un parteneneriat anglo-japonez) de „media and digital marketing communications”. Adică o chestie pentru care Woodstock ăsta nu prezintă, eventual, decît interes comercial. Altfel spus, de care li se rupe-n paișpe!

Organizatorul principal, Michael Lang (om ajuns la 74 de ani!), cel care a organizat și Woodstock-ul adevărat, cel din 1969, dă o declarație plină de bun simț, din care rezultă că panaramele de la Densu-Aegis n-au decît să se retragă, numai că n-au dreptul să anunțe anularea festivalului care, atenție!… se va desfășura conform planificării!!! Adică între 16 – 18 august, la Watkins Glen. Mai mult, Michael Lang o dă și pe umor, zicînd că totul nu e decît un deja-vu, întrucît și originalul, cel din 1969, s-a confruntat cam cu aceleași probleme, adică fix cu o lună înaintea începerii acestuia, presupusele gazde, cele din Walkill, au anunțat că nu-i mai acceptă, drept pentru care festivalul s-a mutat, peste noapte, la Bethel!

Ar mai fi multe de spus. Aștept cu sufletul la gură continuarea, cu senzația că parcă toată tărășenia are loc la noi, nu în SUA.

Fiţi sociabili!