Vuvuzele de partid

Reporter: Mă adresez dumneavoastră ca la un reprezentant al noii puteri guvernamentale care acum taie şi spînzură prin Bucovina iar în această calitate aţi schimbat şi prefectul judeţului. Deci, mă adresez dumneavoastră cu scopul de a vă ruga să rupeţi tăcerea în această privinţă şi să-mi dezvăluiţi cîteva aspecte subliniate de liderul opoziţiei bucovinene, senatorul Ioan Stan.

Politician: Bine că mi-ai oferit prilejul pe această cale să-i transmit domnului Ioan Stan şi colaboratorilor săi următorul sfat: <ţîfna face riduri şi acestea rămîn>. Şi ca să rup tăcerea de tot, cum tocmai ai zis, află că nu sînt şi nu voi fi un susţinător al discursurilor demagogice, mai ales din partea PSD.

Reporter: Credeţi că este frumos, chiar în preajma sărbătorilor de iarnă, să aduceţi atingere la anumite aspecte fizice ale opoziţiei? Mă refer desigur la acele riduri despre care tocmai aţi pomenit cu atîta dezinvoltură.

Politician: Îţi răspund fără ezitare că aceste figuri emblematice cu riduri din PSD Suceava, devenite între timp vuvuzele de partid cu riduri, se agaţă cu orice preţ de putere, după ani de certuri şi scandal în care demagogia şi lipsa de profesionalism au fost ridicate la rang de lege. PSD Suceava eşuează încă o dată să se ridice la importanţa acestui moment şi pozează în victimă cu riduri.

Reporter: Iată şi o întrebare la care aveţi prilejul să rupeţi tăcerea definitiv pe acest subiect: de ce organizatorii ședinței festive de sîmbătă în care a fost instalat în funcție noul prefect, Alexandru Moldovan, au dat dovadă de impolitețe prin faptul că nu au invitat-o să ia cuvîntul pe fostul prefect, Mirela Adomnicăi?

Politician: Vrei să-ţi mai spun o dată? Fiindcă aceste figuri emblematice cu riduri din PSD Suceava, devenite între timp vuvuzele de partid cu riduri, se agaţă cu orice preţ de putere.

Reporter: Totuşi, liderul opoziţiei, Ioan Stan, consideră că a fost nefiresc, impardonabil sau lipsit de politeţe să nu dai cuvîntul şi fostului prefect. Data trecută, pesediştii i-au invitat pe toţi parlamentarii PNL, inclusiv conducerea Consiliului Judeţean, chiar dacă aceștia nu au răspuns invitaţiei.

Politician: Şi foarte bine-au făcut, decît să facă riduri aceşti parlamentari PNL, inclusiv conducerea Consiliului Judeţean, iar acu să se prezinte cu riduri în faţa electoratului bucovinean.

Reporter: Ca să mă întorc la o etichetare de-a dumneavoastră, oare pe vremea cînd eraţi în opoziţie, nu tot vuvuzele de partid eraţi? Sau am pus o întrebare prea îndrăzneaţă!

Politician: Nici nu te-am băgat în seamă. Însă ca să rup tăcerea în continuare, află că social-democraţii suceveni au dat dovadă de lipsă de respect faţă de protocolul instituţional la şedinţa festivă în cadrul căreia a fost instalat în funcţie noul prefect al judeţului, Alexandru Moldovan.

Reporter: Cum au dat dovadă de lipsă de respect faţă de protocolul instituţional?

Politician:  Precizez că acest moment nu a reprezentat o predare de mandat, ci o învestire în funcţie, ca urmare a abandonului doamnei Adomnicăi. Cu eleganţă şi respect faţă de fostul prefect Adomnicăi, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, şi membrii PNL i-au adresat mulţumiri pentru activitatea depusă. Revenită de curînd în PSD, a preferat drumul scurt, laş, al demisiei şi nu al ducerii mandatului de prefect la bun sfîrşit, în slujba sucevenilor.

Reporter: Acuma chiar că aţi rupt tăcerea, dar i-aţi şi rupt în două pe cei de la PSD! Vreţi totuşi să oferiţi o desluşire a expresiei folosite mai înainte, respectiv ce înseamnă drumul scurt, laş, al demisiei?

Politician: Nu ştiam cum să fac legătura cu preşedintele Gheorghe Flutur şi iată că mi-ai oferit ocazia.

Reporter: Ce legătură are preşedintele dumneavoastră, Gheorghe Flutur, cu drumul scurt, laş, al demisiei doamnei Adomnicăi?

Politician: Spre deosebire de această doamnă Adomnicăi, domnul Flutur, mai precis preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat, în mod oficial, construcţia autostrăzii A7, Siret – Suceava – Ploieşti.

Reporter: Asta ştiam. N-am înţeles unde bateţi.

Politician: Tu ori eşti necalificat, ori eşti vuvuzea de partid.

Reporter: Cred că nu sînt nici una, nici alta. Încerc şi eu să-mi fac meseria. Deci, care-i legătura între preşedintele dumneavoastră, Gheorghe Flutur, cu drumul scurt, laş, al demisiei doamnei Adomnicăi?

Politician: Tu ştii cît de lungă este Autostrada A7 Siret – Suceava – Ploieşti?

Reporter: Dacă ţin bine minte, Flutur a precizat că lungimea totală a autostrăzii A7 este de 430 de kilometri, iar valoarea totală a investiţiei va fi de 4,9 miliarde de lei, cu tot cu TVA.

Politician: Exact aşa este. Şi acum compară tu lungimea totală a autostrăzii de 430 de kilometri cu drumul scurt, laş, al demisiei doamnei Adomnicăi.

Reporter: După părerea mea, nu are nici o legătură una cu alta. Nu cumva vreţi să cumpăraţi şi dumneavoastră vuvuzele la partid?

Politician: Nu cumpărăm, însă noi, la Consiliul Judeţean, o să facem un festival pe modelul <Zmeura de aur>, să-i dăm pe pesedişti de exemplu. Ca de exemplu vuvuzelele de partid. Să dai amenzi e brutal, e mai academic să-i faci de ruşine pe pesedişti.

Fiţi sociabili!