Vorba trece, sancţiunile rămîn. Nedate

Primarul Sucevei, Ion Lungu, s-a odihnit bine în concediul care s-a încheiat în urmă cu cîteva zile din moment ce a venit cu atîta chef de treabă. Nu în prima zi în care a revenit la serviciu, dar a doua zi, domnul Lungu a convocat un comandament în cadrul căruia a fost analizat stadiul lucrărilor de investiţii din municipiu.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a pus ceva fibră pe el în condiţiile în care cum a venit a şi luat taurul de coarne în ceea ce priveşte investiţiile. A declarat Ion Lungu: „Avem o problemă reală la partea de investiții. E o problemă de natură umană. Acolo, un om de mare valoare, directorul Florin Cerlincă, are niște probleme de sănătate. Șeful de birou a ieșit la pensie.  Este de o săptămînă un alt șef de birou. Tocmai de aceea am decis că trebuie să trec la timonă, la organizarea acestor comandamente, pentru că este calea cea mai ușoară să rezolvăm aceste probleme”.

Spor la treabă, domn primar, ce să spun. Însă, partea proastă este că nu doar compartimentul acesta e cu probleme, domnule primar. Sînt multe direcţii din cadrul Primăriei Suceava care nu-şi fac treaba, iar acest lucru se observă cu ochiul liber atunci cînd mergi prin oraş ori cînd ai vreo treabă pe la instituţia pe care o conduceţi.

Spuneaţi, domnule primar, că după ce aţi mărit salariile în Primărie veţi avea pretenţii sporite de la angajaţi şi că-i veţi sancţiona pe cei care nu-şi fac treaba de banii cu care sînt plătiţi. A crescut calitatea serviciilor, domnule primar, ori aţi sancţionat pe cineva? N-am auzit. Şi asta nu înseamnă că am surzit.

Oricum, domnule primar, pentru ca treaba să meargă mai bine ar trebui să treceţi la timonă, aşa cum vă place să spuneţi, la mai multe compartimente din Primăria al cărei şef sînteţi. Însă, pentru asta trebuie să fiţi bine odihnit şi să mai puneţi nişte fibră pe dumneavoastră. Dar ca să faceţi faţă ar trebui să vă luaţi din nou concediu. Unul mult mai lung, pentru că e treabă, nu glumă.

Comentariu difuzat de Radio Top Suceava – 104 FM.

Fiţi sociabili!