Vlad Morariu

Vlad Morariu. Directorul Spitalului Fălticeni, pentru că mereu apare cîte o problemă care întîrzie la nesfîrşit finalizarea lucrărilor de la noul spital, despre care s-a spus în nenumărate rînduri că va fi inaugurat anul acesta.

Doar istoricii fălticeneni cu vechime cred că ştiu exact cînd au început lucrările noului spital din municipiu. Oricum, se întîmpla pe la începutul anilor ’90. În ultimii ani, viteza cu care se execută lucrările a crescut, mai ales ca urmare a vizitelor făcute la faţa locului de premieri şi de miniştri ai Sănătăţii, începînd cu Victor Ponta şi Nicolae Bănicioiu şi terminînd cu Sorina Pintea. De fiecare dată în poză apare, firesc, şi directorul actualului spital, Vlad Morariu, care cu siguranţă că abia aşteaptă să lucreze în noul spital. Şi el, şi colegii domniei sale. Ca să nu mai spunem despre potenţialii pacienţi din zona Fălticeni.

Guvernul tot spune că alocă fonduri, iar din cînd în cînd dinspre municipalitatea fălticeneană vin veşti că treaba-i aproape gata. Numai că, tot din cînd în cînd, apar şi nişte obstacole. Conducerea spitalului află că ba îi trebuie nu ştiu ce scară exterioară pentru că aşa vor pompierii, ba că mai e nevoie de o staţie de tratare a apei. Conducerea unităţii spitaliceşti pare mereu luată pe nepregătite, de parcă ar fi vorba despre primul spital din ţară care are nevoie de o scară şi de o staţie de tratare a apei. Clădirea ca clădirea, dar aceasta trebuie populată cu personal medical şi cu aparatură medicală. Nu e clar dacă personalul este suficient şi nici care este stadiul achiziţionării de aparatură. În aceste condiţii, şansele ca noul spital din Fălticeni să-şi deschidă porţile, porţile de la toate secţiile, anul acesta tind spre zero.

Şi dacă între timp mai află spitalul condus de Vlad Morariu că mai e nevoie de nu ştiu ce ţeavă, ori nu ştiu ce robinet, noua unitate medicală nu va fi inaugurată nici în 2020.   

Fiţi sociabili!