Viteza trenului

Reporter: V-am chemat la gard fiindcă am vrut să intru la terasa La botu’ calului şi nu mi-au permis colegii dumneavoastră de pahar. De asta, profit să vă întreb de ce nu mi-au permis colegii dumneavoastră de pahar să pătrund acolo? V-aţi făcut nişte reguli proprii de protecţie sau am eu o moacă suspectă?

Cetăţeanul sinistrat: Ai şi moacă suspectă de organ, dar avem şi noi nişte reguli a noastre.

Reporter: Care să vă protejeze de Covid?

Cetăţeanul sinistrat: Care să ne protejeze de organe. Spune iute ce vrei că mi-am lăsat sticla în buruieni şi dacă o găsesc ăştia mi-o ling.

Reporter: Vreau să te întreb despre o chestiune la ordinea zilei, care ţine de răspîndirea acestui flagel.

Cetăţeanul sinistrat: Întreabă-mă, da nu mai folosi cuvinte de-astea ciudate, care nu le înţeleg.

Reporter: Vă referiţi la cuvîntul flagel sau la cuvîntul chestiune?

Cetăţeanul sinistrat: La falagel ăsta, că nu-l cunosc.

Reporter: Hai, că nu-l mai folosesc, dar uite ce vreau să vă-ntreb…

Cetăţeanul sinistrat: Întreabă-mă repede, că n-am timp de discuţii filozofice.

Reporter: Uite ce vreau să vă-ntreb. Vreau să vă-ntreb dacă aţi auzit că Prefectura Suceava a transmis, vineri, printr-un comunicat de presă, obligațiile persoanelor care intră în carantină și izolare, precum și ceea ce trebuie să facă primăriile pentru a veni în sprijinul acestora.

Cetăţeanul sinistrat: N-am auzit de nici o prefectură, de nici o primărie şi de nici o transmisiune.

Reporter: Atunci, să vă-ntreb altfel, mai pe direct. Dumneavoastră vă consideraţi infectat cu Covid? Că am înţeles că la terasa asta La botu’ calului nu respectaţi nici o regulă impusă de autorităţi.

Cetăţeanul sinistrat: La ce să-ţi răspund? Dacă sînt infectat? Nu-s infectat, că m-am dezinfectat cu rachiu. Şi la cealaltă întrebare nu ştiu să răspund.

Reporter: Nu ştii, fiindcă nici nu am apucat să întreb.

Cetăţeanul sinistrat: Atunci întreabă-mă, că mă grăbesc.

Reporter: S-a stabilit că administrațiile locale trebuie să informeze persoanele carantinate sau izolate la domiciliu că în momentul în care solicită servicii din partea furnizorilor de utilități (apă, electricitate, cablu, telefonie etc.) sînt obligate ca atunci cînd își declină identitatea să facă precizarea că sînt izolate sau carantinate. Dumneavoastră sînteţi izolat sau carantinat?

Cetăţeanul sinistrat: Da’ tu cine naiba eşti, că te interesează?

Reporter: Eu sînt ziarist, cum mă ştii. Şi în baza dreptului la informarea corectă a publicului am să vă rog să vă declinaţi identitatea, ca să ştie şi cititorii noştri la cine m-am referit.

Cetăţeanul sinistrat: Parcă ziceai că declinarea indentităţii trebuie făcută la furnizorii de utilități. Şi ia nu mai folosi cuvinte de-astea ciudate, care nu le înţeleg.

Reporter: Care cuvinte?

Cetăţeanul sinistrat: De care n-am mai auzit pînă acuma: denclinarea indentităţii, furnizori, utilităţi, apă, electricitate, cablu, telefonie etc. Hai că de apă am mai auzit eu cînd eram copil, da’ de restu n-am auzit prin sat pe la noi.

Reporter: Nu le-aţi auzit nici măcar din gura domnului preşedinte Flutur, care le foloseşte în cadrul unor promisiuni electorale recente?

Cetăţeanul sinistrat: Să ştii că m-am interesat la terasă de domnu’ ăsta suspect, Flutur. Zice lumea că-i un fel de şef de tren.

Reporter: Cum să fie şef de tren? Domnul Flutur este preşedinte de partid şi preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava.

Cetăţeanul sinistrat: N-am auzit. Să-i fie de bine şi să-i trăiască familia lui. La terasă la noi se mai spune că mai nou se vrea și mecanic șef de locomotivă, anunțînd cu ce viteză vor circula trenurile pe ruta Pașcani-Suceava după ce calea ferată va fi reabilitată pe acest tronson.

Reporter: Chestia asta a spus-o președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan. Asta nu-ţi dă de gîndit?

Cetăţeanul sinistrat: Nu-mi dă deloc de gîndit. Că dacă mă gîndesc, obosesc. Şi de rest, treaba lor.

Reporter: Cum aşa?

Cetăţeanul sinistrat: Cum aşa ce?

Reporter: Cum aşa, să nu vă dea de gîndit treaba asta cu domnul Flutur şi cu domnul Stan, care vă vrea binele tuturor, chiar acum, în preajma alegerilor?

Cetăţeanul sinistrat: Uite-aşa, nu-mi dă de gîndit, fiindcă eu n-am treabă la Paşcani.

Reporter: Şi chiar nu vă interesează de nimeni din spectrul politic local?

Cetăţeanul sinistrat: Adică de cine anume?

Reporter: De exemplu, poate vă interesează ce planuri are domnu` lider al Partidului Puterii Umaniste (social-liberal) Suceava, deputatul Alexandru Băișanu, care a prezentat o soluție prin care localitatea dumneavoastră și-ar putea obține o independență energetică, fără să mai plătească facturi pentru curentul electric.

Cetăţeanul sinistrat: Eu şi-aşa nu plătesc, aşa că mai dă-mi pace să mă întorc la terasă.

Fiţi sociabili!