Violeta Ţăran

Voucherele primite de bugetari au revigorat turismul românesc şi le-au oferit unor cetăţeni posibilitatea de a vedea locuri pe care poate nu le-ar fi văzut niciodată în viaţa lor.

Şi-acum o întîmplare reală. Posesorul unui voucher a mers la o agenţie de turism din Suceava şi a cerut două bilete de vacanţă pentru Gura Humorului. Cînd agentul de turism i-a spus persoanei respective că are posibilitatea să viziteze şi alte locuri din ţara asta mare, aceasta i-a replicat ceva de genul: „Nu, mulţumesc. Vreau pentru Gura Humorului pentru început, fiindcă pînă acum nu am ieşit niciodată din Suceava”. Incredibil şi foarte trist în acelaşi timp.

Probabil că o astfel de întîmplare nu este unică, din păcate. Din nefericire sînt părinţi care nu au posibilitatea să-şi trimită nici măcar copiii în excursii şi în tabere. De aceea, iniţiativa avută de conducerea comunei sucevene Berchişeşti este de apreciat. În baza unei colaborări dintre această localitate şi o primărie din judeţul Constanţa, cîţiva copii au mers la Marea Neagră. Primăriţa PSD Violeta Ţăran a declarat: „În această perioadă a vacanţei de vară, un grup de copii din comuna Berchişeşti s-a bucurat de o săptămînă superbă la malul Mării Negre, în cadrul unui protocol de colaborare încheiat încă de anul trecut de Primăria Comunei Berchişeşti cu Primăria Comunei Cumpăna, judeţul Constanţa. Elevii şi însoţitorii lor au petrecut zece zile minunate la soare şi la mare, impresiile cu care s-au întors fiind la superlativ”.

Felicitări pentru această iniţiativă, care ar putea fi copiată şi de alte localităţi sucevene. Mai ales de cele din zona de munte, care ar putea face schimburi de copii pe perioada vacanţelor.

Fiţi sociabili!