Viol, droguri, șantaj, fraudă; crime nu?

Întîmplări din ultima vreme din lumea sportului ne aduc în prim plan o sumă întreagă de delicte la care, zic știrile, s-ar fi dedat sportivi dintre cei mai cunoscuți, unii deveniți chiar legendari. Într-adevăr, în urmă cu vreo două săptămîni, în decurs de doar 24 de ore, nume precum Ronaldo sau Adrian Mutu au fost amintite în legătură cu fapte pentru care pedepsele înseamnă ani buni de pușcărie. La Ronaldo era menționat un viol, e drept că atît de vechi încît dacă ar fi fost cu finalizare rezultatul faptei i-ar fi putut deveni curînd… coechipier presupusului tată! Povestea cică ar fi avut loc în Las Vegas, iar victima (sau beneficiara!?) ar fi primit vreo 375.000 de dolari din partea făptuitorului, promițînd în schimb tăcere… de care a uitat între timp. Ronaldo însuși declară că totul e chestie de reclamă, ceea ce de fapt nu m-ar mira: în fond, dacă e să acuzi pe cineva de așa ceva, doar n-o să-l acuzi pe Chiricheș ori pe Bănel Nicoliță! Adi Mutu a încercat soluția disperată: să rezolve la CEDO ceea ce n-a reușit în Tribunalul Sportiv de la Nyon. Săracul de el n-a priceput că și ăia, și ăilalți, sînt tot judecători, pe principiul corb la corb…

Rămîne așadar să consemnăm că singurul drogat din toată echipa Chelsea de atunci, de fapt din tot fotbalul britanic, dar și din fotbalul din întreaga galaxie a fost, este și va fi Adi Mutu… că de altul nu știu nici să fi fost prins, suspendat, amendat, condamnat și pus și la plata unei sume egale cu prețul iahturilor lui Abramovici.

Ne amintim și de fraudele fiscale comise de Messi și de Ronaldo, de șantajul practicat de Benzema, așa că pentru completarea tabloului rămînem în așteptarea primei crime comise de un fotbalist.

 

 

Fiţi sociabili!