Vine iarna, bine-mi pare…

Nu știu de unde să încep rubrica asta, întrucît spre deosebire de alți ani, odată cu venirea teoretică a sezonului rece, nu se întrevede vreun îngheț, ci dimpotrivă: a izvorît și în Suceava un loc în care, oricît de frig și de urît ar fi afară, acolo nu poți să te simți decît foarte bine. Se numește Art Rock Cafe și s-a născut pe locul unde a ființat Talciocul Cultural. În principiu, este puiul lui Club 31 (Motor’s Pub), avînd însă o orientare muzicală ușor diferită. Și nici nu putea fi altfel, din moment ce unul din cei responsabili cu bunul mers al „instituției” se numește Bobby Stroe.

Tocmai de aceea, în prima săptămînă de existență a Art Rock Cafe-ului, pe scenă au urcat Nicu Covaci și ceea ce încă se numește Phoenix, săptămîna aceasta, pe 23, ne vom reîntîlni acolo cu unul din cele mai spectaculoase grupuri de blues-rock, BluesCore (adică Hanno Hofer – chitară, Raul Kusak – Hammond organ și Liviu Pop – americanul revenit la bază!, inventatorul grupului – tobe), iar pe 11 decembrie fenomenala Petra Acker (and Band), pe care dacă nu v-o amintiți de la Vocea României, atunci sigur o știți de la aparițiile ei excepționale de la Bucovina Rock Castle.

Așadar, ceea ce e pe afișe este de mare calitate, iar locul în sine este încîntător: curat, elegant, civilizat, făcîndu-te să te întrebi doar de ce naiba n-or fi mai multe asemenea stabilimente în oraș și în țară. Trebuie să vă mai informez și că e de dorit să veniți după ce ați mîncat acasă sau în oraș, deoarece aici găsiți doar băutură și cafea (excepțională și ea!). De asemenea, pentru evenimentele programate trebuie să vă faceți rezervări și să vă cumpărați bilete din timp, locurile fiind limitate.

Pentru cei care nu încăpeți, nu-i nimic: pe alte scene sucevene au „cîntat” (și o vor mai comite, fiți siguri!) Azur, Dan Ciotoi, Fuego. În fond, e loc pentru toți, nu?

Fiţi sociabili!