Verde şi nu cerceta 

Înainte de a vedea negru în faţa ochilor din cauza Guvernării PSD, preşedintele PNL al Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a văzut caii verzi de pe pereţii vopsiţi în culori optimiste de Dacian Cioloş

Verde şi nu cerceta 

Relaţia lui Gheorghe Flutur cu Dacian Cioloş atîrnă ca o piatră de moară de gîtul acestuia, împiedicîndu-l să facă gît mai cu spor în acest an dublu electoral.

Se ştie că pe vremea cînd era ministru al Agriculturii din partea PNL, Gheorghe Flutur îl avea ca subaltern pe Dacian Cioloş, care ulterior şi-a luat zborul la Bruxelles, acolo unde francezii şi nemţii, că doar nu românii, l-au făcut comisar european pe agricultură, ca să rezolve problemele fermierilor francezi şi nemţi, că doar nu români. Ulterior, sasul din fruntea României l-a cocoţat pe acesta în funcţia de şef al Guvernului.

Revenind la Gheorghe Flutur, acesta face gît că Guvernul PSD-ALDE nu construieşte autostrăzi şi drumuri expres, lăsînd Moldova să băltească în izolare, şi că nu deblochează proiectul privind racordarea municipiului Vatra Dornei la reţeaua de gaz metan.

Însă, cum face gît domnul Flutur, cum apare PSD-ul şi trage de capătul de funie unde stă legat fedeleş Dacian Cioloş, mai luîndu-i din glas preşedintelui PNL al Consiliului Judeţean Suceava.

După ce săptămîna trecută Gheorghe Flutur a profitat de vizita ministrului PSD al Dezvoltării Regionale, Daniel Suciu, cerîndu-i să se implice în rezolvarea problemei gazului pentru Dorna, a intervenit purtătorul de cuvînt al PSD Suceava, deputatul Alexandru Rădulescu, pentru a oferi explicaţii legat de această chestiune. Domnul Rădulescu a spus că la insistenţele preşedintelui PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, şi ale miniştrilor PSD ai Economiei, magistrala de gaz pentru Vatra Dornei a fost prinsă în bugetul societății Transgaz. Există însă un obstacol, şi anume un litigiu între Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților și Regia Națională a Pădurilor, care blochează terenul pe unde ar trebui să treacă ţeava.

Deci, lucrurile nu sînt atît de simple, după cum spune domnul Rădulescu, care adaugă ceva, după cum veţi vedea în pagina 3.

„Îmi pun în mod firesc întrebarea: dacă ar fi fost așa simplu, de ce (Gheorghe Flutur – n.r.) nu a solicitat acest lucru, în 2016, Guvernului condus de fostul său subaltern Dacian Cioloș? Ar fi o întrebare similară și în cazul șoselei de centură a Sucevei pe care a promis că o termină în trei luni după ce cîștigă șefia Consiliului Județean”.

Dacă PNL lucrează cu materialul clientului, cu promisiunile neonorate ale PSD-ului, nici PSD-ul nu se lasă mai prejos, după cum se poate observa. Atît PNL-ul, cît şi PSD-ul au materie primă, slavă Domnului. Cea mai de impact este aceea culeasă în campaniile electorale, atunci cînd Luna de pe Cer este de fiecare dată în pericol să dispară şi să o găsim împărţită bucată cu bucată pe la casele alegătorilor.

Bucuros că în primăvara anului 2016 a fost ales la şefia Consiliului Judeţean şi că PNL a obţinut majoritatea în acest organism, şi încrezător în rezultatul alegerilor parlamentare, Gheorghe Flutur spunea la începutul lunii decembrie 2016: „În primăvara acestui an ne-aţi ales pe mine şi echipa mea pentru a conduce judeţul Suceava şi vă mulţumesc mult. În doar cîteva luni am deblocat cu sprijinul lui Dacian Cioloş marile proiecte îngropate de PSD în judeţul Suceava. Și mă refer aici la centura Sucevei, la pîrtia de schi de la Cîmpulung Moldovenesc, la conducta de gaz metan care duce spre Vatra Dornei, la drumul pe Valea Bistriţei şi la alte proiecte importante pentru judeţ”. Şi mai spunea la vremea respectivă Gheorghe Flutur că datorită fostului său subaltern, Guvernul a dat aprobările necesare pentru şoseaua rapidă pe patru benzi Siret – Suceava – Paşcani şi pentru sala polivalentă cu 7.500 de locuri de la Suceava.

Dacian Cioloş n-a mai stat mult în fruntea Guvernului, dar care conductă de gaz pentru Dorna, care şosea de centură a Sucevei, care drum pe Valea Bistriţei, care drum expres Siret – Paşcani şi care sală polivalentă? Dacian Cioloş reprezintă o mare piedică în calea campaniei electorale vocale a lui Gheorghe Flutur. Mari probleme are şi va mai avea Gheorghe Flutur din cauza insipidului, inodorului, incolorului şi incompetentului Dacian Cioloş.  

Sorin AVRAM

Fiţi sociabili!