Valentin Luţa

Valentin Luţa. Primarul PNL al comunei Horodonic de Sus, pentru că i-a făcut animale pe oamenii care au altă părere decît cei care sînt pentru familia tradiţională şi care se pregăteau să meargă la referendum pentru a spune „da” iniţiativei Coaliţiei pentru Familie.

În filmările făcute prin pătura udă difuzate de Al Jazerra, talibanii apar cu nişte poale lungi negre, cu faţa acoperită şi ţinînd în mînă mitraliere îndreptate către ostaticii îmbrăcaţi în portocaliu, iar în fundal tronează o carpetă cu răpirea din Serai, probabil.

Ei, în filmarea făcută prin pătura udă şi postată pe pagina primarului PNL al comunei Horodnic de Sus, Valentin Luţa, primarul apare îmbrăcat cu o ie şi ţinînd în mînă nişte foi, iar pe perete sînt două icoane. Iată cîteva frînturi din intervenţia primarului cu ie: „(…) avem posibilitatea să spunem un « da » categoric primei iniţiative şi singura din 29 de ani de aşa-zisă democraţie, iniţiativă care aparţine cu adevărat poporului român, (…) la acest ceas aniversar, din păcate, clasa politică, indiferent de culoarea ei, a dat dovadă că nu este demnă de cei care au înfăptuit unirea şi evenimentul din 7 octombrie nu are nimic de-a face cu politicul, indiferent de manipulările grosolane şi mincinoase ce se propagă, (…) referendumul aparţine cu adevărat oamenilor frumoşi şi curaţi ai acestui neam, oameni sănătoşi la minte, acelor oameni care dau dovadă că încă mai sînt vii (…). Sînt şi alt tip de oameni, care deşi sînt vii cu trupul au sufletul mort sau aproape mort. Într-adevăr, dragii mei, aceasta este diferenţa dintre noi şi animale: sufletul”.

Ce să-i spui primarului cu ie: că 3,5 milioane de români nu înseamnă poporul, că el fiind membru PNL face parte din clasa politică, clasă care manipulează mincinos şi grosolan, că dacă n-ar fi fost democraţie el nu ar fi fost ales primar, că dacă nu eşti de acord cu el nu înseamnă că n-ai suflet şi că nu eşti animal? Dar nu merită să-ţi baţi capul cu bietul de el.  

Fiţi sociabili!