Vacanţa mare

Reporter: Iertaţi-mă că vă deranjez de la umbră, că văd că staţi la umbră de o bucată de vreme cu ochii întredeschişi. Văd că deja aţi tresărit, aşa că îndrăznesc să mă apropii mai mult de subiectul discuţiei, fiindcă am plecat pe teren să găsesc nişte ştiri şi nişte interviuri pentru cititorii noştri şi n-am găsit nimic senzaţional şi nimic exploziv pînă la ora asta.

Politician: Ce vrei să mă întrebi tu, de fapt?

Reporter: Ca să o luăm mai uşor la concret, aş vrea să vă întreb mai întîi şi mai întîi de ce staţi la umbră şi de ce aveţi ochii întredeschişi.

Politician: Stau la umbră ca să mă feresc de codul galben sau portocaliu de canicolă sau de ploi cu vijelii şi descărcări electrice care ne paşte şi despre care am aflat de la voi din ziar că ne paşte, ca să nu mai spun despre alte pericole care le scrieţi voi că ne paşte, în loc să abordaţi subiecte cu adevărat importante pentru alegători care-i paşte din cauza acestei guvernări catastrofale abătute asupra ţării din cauza lui Dragnea.

Reporter: Vă referiţi la tăierea bugetelor pentru administraţia prezidenţială a lui Iohannis care-şi cam bate joc de alocările bugetare şi nu le cheltuieşte în scop patriotic ci numai în scop personal de vacanţe împreună cu soţia sa prin diferite locaţii din străinătate la munte şi la mare? Sau vă referiţi la tăierea fondurilor bugetare de la serviciile secrete de la noi desecretizate şi rămase fără obiectul muncii de interceptare care s-a dovedit a fi în zadar prin achitările care s-au pronunţat în ultima vreme şi din cauza la care acuma trebuie rejudecate diferite dosare de aşa-zisă corupţie în care se încadrează şi Dragnea la care făceaţi referire?

Politician: Mă refer şi la astea dar în primul rînd mă refer cu prioritate la această politică a guvernării Vioricăi Dăncilă care nu vrea să demisioneze şi la nesimţirea ministrului Teodorovici care nu vrea nici el să demisioneze deşi i-a cerut-o imperios necesar liderul opoziţiei de la noi Ludovic Orban. Ca să nu mai spun de nenorocirile prilejuite de ministrul agriculturii care o face de oaie producînd ravagii prin ţară cu pesta lui africană şi omoară toţi porcii din curţi de la oameni şi din fermele de carne de porc şi nu le despăgubeşte cu nici un leu de la stat sau de la Uniunea Eropeană şi care profită că nu mai există nici DNA ca să-l ia, ca să nu mai spun de ministrul Tudorel Toader care şi dînsul o face de oaie şi tot amînă şi tărăgănează numirea de procuror şef ca să-l salveze pe Dragnea de puşcărie şi aşa mai departe.

Reporter: Nu vă supăraţi că vă întrerup din răspuns, dar văd că vă aflaţi la curent cu toate problemele politice ale ţării, inclusiv cu starea de fapt şi de drept a lui Dragnea. Eu credeam că vă aflaţi în vacanţă parlamentară şi socială, că prea stăteaţi la umbră cu ochii întredeschişi şi mă gîndeam că staţi aşa ca să vă iasă din cap problemele ţării şi să ajungeţi la o concluzie oarecare în legătură cu viaţa noastră de zi cu zi. Vă aflaţi în vacanţă sau nu vă aflaţi în vacanţă?

Politician: De fapt şi de drept mă aflu în vacanţă, însă aparent sînt în continuare conectat la problemele ţării, de care nu mă pot deconecta, fiindcă noi cei din opoziţie trebuie să ţinem necontenit în sus drapelul opoziţiei parlamentare şi guvernamentale, fiind şi susţinători la candidatura domnului preşedinte Iohannis la prezidenţialele de la anul.

Reporter: Aţi luat „Bilomag forte” ca să ţineţi minte şi în vacanţă toate frazele astea politice şi să fiţi non-stop conectat şi cu drapelul mereu în sus ridicat?

Politician: Dragul meu, eu nu iau pastile ca să ţin drapelul opoziţiei mereu în sus ridicat. Nici măcar vitamine nu-i nevoie să iau.

Reporter: Dacă tot sînteţi aşa de potent, aţi vizitat de curînd zonele afectate din ţară? Mă refer la zonele afectate de inundaţii, de sărăcie, de pestă porcină şi de alte nedreptăţi emanate din programul de guvernare, printre care rata inflaţiei, creşterea indicelui ROBOR, creşterea indicelui umiditate-temperatură peste pragul critic de 80 de unităţi şi aşa mai departe?

 

Politician: Astea le rezolvăm noi după ce demisionează guvernul Viorica Dăncilă şi ajungem noi la guvernare. Deocamdată avem alte treburi mai urgente de rezolvat.  

Reporter: Cum ar fi care?

Politician: Care mai de care, printre care nivelul de trai care vezi şi tu cum decade: nu tu investiţii, nu tu autostrăzi, nu tu spitale şi şcoli, nu tu creşteri salariale reale, nu tu scăderea inflaţiei la alimente şi bunuri de larg consum general, nu tu locuri de muncă, nu tu învăţămînt, nu tu educaţie, nu tu cultură generală la populaţie…

Reporter: Dumneavoastră aveţi toate astea?

Politician: Sigur că am toate astea, că altfel n-aş fi politician în opoziţie ales democratic de toţi cetăţenii conştienţi de pericolul penalului Dragnea şi exasperaţi de dezastrul adus de dînsul la guvernare prin această femeie care face zilnic gafe de exprimare şi care prin programul de vaucere de vacanţă  a băgat toată ţara-n vacanţă şi nimeni nu mai munceşte, ci numai stă prin parcuri şi prin staţiuni şi dormitează la umbră cu ochii întredeschişi iar pesta porcină, supranumită şi ciuma roşie, îşi face de cap peste tot.

Fiţi sociabili!