Vă rugăm din Sibiu, domnule preşedinte

În această porcăială generală nici nu ştii de cine să te iei mai întîi: de Viorica Dăncilă, de Liviu Dragnea, de Augustin Lazăr, de Laura Codruţa Kovesi, de oficialii europeni, de oficialii români, de europarlamentarii care mai vor o tură, de candidaţii care vor să ajungă europarlamentari sau cu mîinile de cap.

Totuşi, eu m-aş lua un pic de cît de greu se mişcă lucrurile în ţara asta, în general, şi în fosta capitală culturală europeană, de unde se trage ditamai preşedintele României. Noul stadion din Sibiu are şanse mari să nu apuce să găzduiască meciuri de fotbal de liga I, pentru că echipa locală, FC Hermannstadt, e pe punctul de a retrograda. Fără stadion, sibienii joacă pe unde apucă, în faţa unor tribune în care se adună doar vreo patru-cinci plictisiţi care-şi cumpără cîte o pungă de seminţe şi nu au unde să le spargă. Fără suporteri care să le bage adrenalină în vene, fotbaliştii de la FC Hermannstadt joacă şi ei la trecerea timpului pe care-l mai au în prima ligă. Termenul de finalizare a lucrărilor la noul stadion a fost ratat de mai multe ori, la fel cum vîrfurile de atac ale sibienilor ratează spaţiul porţii.

Există la Sibiu o asociaţie foarte activă atunci cînd vine vorba despre fluturarea cătuşelor, o asociaţie căreia îi spune „Vă vedem din Sibiu” şi care, imediat ce sibianul Klaus Iohannis îşi trage geaca roşie pe el, începe să se agite şi să-şi dezvelească pieptu-i de aramă pentru a avea cu ce să apere statul de drept.

Dacă în cadrul mişcării există şi un grup de suporteri ai echipei locale de fotbal, n-ar fi rău ca acesta să organizeze o subasociaţie căreia să-i spună „Vă rugăm din Sibiu”, cu scopul de a-l sensibiliza pe sibianul Klaus Iohannis să facă ceva, pentru că este penibil ca într-o ţară membră a Uniunii Europene să nu se poată construi un stadion de cîteva mii de locuri în localitatea de domiciliu a preşedintelui.

Poate că dacă sibienii se vor ruga de domnul preşedinte, acesta, între două consultări cu societatea civilă referitoare la referendumul pe justiţie, va avea timp să se întîlnească şi cu cîţiva civili specializaţi în construcţii civile pentru a vedea ce-i de făcut pentru ca în ţara asta să nu se mai împiedice investiţiile în infrastructură de nişte legi stufoase, de contestaţii ori de firme de construcţii neserioase. Hai, Foresta!

Fiţi sociabili!