USR Fălticeni

USR Fălticeni. Această organizaţie politică, pentru că a fost de un penibil desăvîrşit în momentul în care a acuzat municipalitatea de „festivism ieftin” ca urmare a organizării Zilelor Municipiului Fălticeni, eveniment în cadrul căruia au fost premiaţi şi elevii buni la învăţătură.

În primul rînd nu ştiam că există USR la Fălticeni. În al doilea rînd, nu ştim nici acum cîţi membri are şi cine-i şeful, dacă există aşa ceva. În al treilea rînd, cei de la USR Fălticeni nu ştiu să scrie, din moment ce comunicatul de presă a fost transmis de Biroul de Presă al USR Suceava. În al patrulea rînd, cît de penibil poţi să fii ca să critici pentru „festivism ieftin” Primăria şi Consiliul Local Fălticeni, fiindcă au organizat Zilele Municipiului Fălticeni aşa cum se întîmplă în fiecare an, un eveniment în cadrul căruia au fost premiaţi elevii cu rezultate bune la învăţătură şi profesorii lor, dar şi sportivii cu reuşite şi antrenorii lor?

Ăsta-i festivism ieftin sau o recunoaştere a performanţei şi o încurajare a elevilor, sportivilor, profesorilor şi antrenorilor să continue? Organizarea galei de retragere a sportivului fălticenean Ionuţ Atodiresei tot festivism ieftin a fost? Poate o fi fost ieftineală premierea cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsnicie, lucru care se întîmplă în toată ţara asta? În fine.

Şi pentru ca penibilul să fie maxim, pe 20 iulie, de Sfîntu Ilie, adică la apogeul acţiunilor organizate de municipalitatea în fruntea căreia se află Cătălin Coman de la PSD, USR-ul a organizat un tur pe la clădirile istorice din Fălticeni, pentru a atrage atenţia faţă de indiferenţa manifestată de autorităţile locale vizavi de actul cultural autentic. Adică, intelectualii se plimbau şi vorbeau despre personalităţile artistice şi culturale pe care le-a dat Fălticeniul, iar poporul mînca mici, bea bere, fuma ţigări, se rîdea şi dansa hore.

Aşadar, USR-ul propune desfiinţarea Zilelor Municipiului Fălticeni şi promite că dacă va ajunge la putere, de Sf. Ilie va face ture cu locuitorii prin oraş. 

Fiţi sociabili!